zondag 26 april 2015

EVENT: Broodbakworkshop & Lunch bij Betty Blue

Iedereen herkent de geur van krakend, versgebakken brood. Met een knapperige korst, zachte bite, en een lekker laagje boter erop. Afgelopen maandag waren wij uitgenodigd bij een exclusieve workshop broodbakken bij Betty Blue in Amsterdam onder leiding van bakkerij Hartog's volkoren. Tijdens de overheerlijke lunch vertelde Blue Band ons over hun nieuwe product: margarine én roomboter samen. Wij waren erg benieuwd naar het broodbakken, de workshop, de lunch en het nieuwe product van Blue Band.Betty Blue 
Om 11:00 werden wij verwacht bij Betty Blue in Amsterdam. Betty Blue is een bakery in het centrum van Amsterdam waar je terecht kunt voor een goed ontbijt of lunch. Ze hebben lekker organic bread, heerlijke cakes, coffee en sweet stuff. Het is een plek waar je terecht kunt om te werken en om creatieve inspiratie op te doen. Daarnaast verkopen ze ook veel leuke spullen, kleding en tassen. Zelfs de stoelen zijn te koop! Een aanrader om eens naartoe te gaan.
We werden ontvangen met een heerlijk kopje thee en koffie en overheerlijke madeleines. Gezellig om weer nieuwe bloggers te ontmoeten ook.


Blue Band met roomboter
Blue Band heeft een nieuwe margarine bedacht waarin de goede smeerbaarheid en onverzadigde vetten (plantaardige oliën) gecombineerd worden met de volle smaak van roomboter. Deze unieke mix van Blue Band combineert dus de goede plantaardige oliën van Blue Band met de heerlijke smaak van roomboter. De Blue Band roomboter is lekker en smeerbaar voor op brood en bevat veel goede onverzadigde vetten door de plantaardige oliën. Het is een melange: een mix van roomboter en margarine. Wij hadden de primeur om dit nieuwe product te proeven! De boter is verkrijgbaar in twee varianten: normaal en met zeezout. Zelf zijn wij beiden niet zo gek op boter maar we gaven de voorkeur aan die met zeezout en vonden hem nog verrassend lekker!

Workshop broodbakken
Na de introductie van de nieuwe Blue Band roomboter konden we aan de slag met het bakken van ons eigen brood. We maakten ieder ons eigen volkorenbrood met maar 4 ingrediënten: 500 gram volkorenmeel, 3 deciliter water, 30 gram gist en een klein beetje zout. Hartog's volkorenbrood bestaat al meer dan 100 jaar en verwerken uitsluitend volkorenmeel in hun brood, gemalen in de eigen maalderij. Van dat meel maken ze, volgens een ruim 100 jaar oud recept, Hartog's volkorenbrood waarin alleen natuurlijke grondstoffen worden verwerkt. Er worden geen conserveermiddelen of andere toevoegingen aan toegevoegd. Het brood is te herkennen aan de typische compacte, rechte vorm. Hartog ademt de sfeer van vroeger. Een kijkje door de ramen brengt je terug naar vergeten tijden.

De bakker leerde ons de fijne kneepjes van het vak. Tijdens het deeg kneden moet je het water langzaam aan het deeg toevoegen zodat het zetmeel de tijd heeft om het water op te nemen. Door de kneedbeweging vermenigvuldig je de gluten in het brood. Het gist zorgt ervoor dat het brood rijst en volume krijgt. Hoe kouder het water is en hoe meer gist je gebruikt hoe meer smaak je brood krijgt. De bakker legde ons uit hoe je het deeg moet kneden: Je duwt het deeg van je af en je haalt het naar je toe. Hoe meer je kneed hoe elastischer het deeg wordt. Erg leuk om zo zelf ons eigen brood te maken en interessant ook om meer te leren over dit onderwerp.De heerlijke lunch
Na de workshop konden de broden de oven in en was het tijd voor een heerlijke lunch waarin we lekkere Hartog's volkorenbroden konden proeven gecombineerd met de nieuwe Blue Band roomboter. Wat een keus was er en wat was de tafel mooi aangekleed. De broden van Hartog vielen erg in de smaak en ook de blue Band roomboter met zeezout smaakte hier goed bij. Daarnaast waren er heerlijke muffins en andere zoete broodjes en veel keus aan beleg voor op het brood. We hebben onze buik vol gegeten. Betty Blue, Hartog, 2twintigPR & Blue Band: bedankt voor deze leuke, leerzame workshop en lunch! Na afloop kregen we nog een goedgevulde goodybag mee naar huis met de twee varianten van Blue Band roomboter, mooie botermesjes, een heerlijk stukje chocoladetaart van Betty Blue en natuurlijk ons eigen gemaakte Hartog's volkorenbrood!

Voor een impressie van deze workshop kun je hieronder de foto's bekijken die wij hebben gemaakt.Liefs,

Naomi


2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's een een leuk verhaal. wat ziet Betty er mooi uit. Dank daar voor.

  Yvette Nieuwboer
  Betty Blue Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jullie bedankt dat we van Betty mochten genieten! Liefs, Robin en Naomi

   Verwijderen