zondag 19 april 2015

Gezond toetje: Romige honingkwark met grapefruit en krokante nootjes

"Een lekker fris kwarkdessert met gegrilde grapefruit en warme krokante nootjes" (Matthijs Vrieze)
Als we ergens dol op zijn, zijn het wel toetjes. IJs, taart of griekse yoghurt: wij lusten alles. Tijdens de Kookworkshop Florida Grapefruit met Matthijs Vrieze was het dessert dit hemelse toetje met, natuurlijk, de Florida Grapefruit in de hoofdrol. Het is een super lekker toetje die we jullie niet willen onthouden!





NODIG:
- 500 ml magere Franse kwark
- 200 ml slagroom
- 4 eetlepels honing
- 2 florida grapefruits
- 1 passievrucht
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- Verse munt

HOE:
- Klop de slagroom tot je stevige opgeklopte slagroom hebt. Meng in een kom de kwark en de honing door elkaar en spatel er vervolgens luchtig de slagroom doorheen.
- Halveer de grapefruits en verwijder eventuele pitjes. Zet de grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
- Smeer de grapefruit in met een beetje gesmolten boter. Grill de grapefruits in ongeveer 1 minuut totdat je een mooie grillstreep hebt.
- Rooster het amandelschaafsel en de pijnboompitjes op laag vuur in een koekenpan zodat ze mooi goudbruin en krokant worden.
- Hak de blaadjes munt grof en gebruik dit als garnering voor over de romige honingkwark en gegrilde grapefruits.
- Serveer de honingkwark in een glaasje en garneer deze met de muntsnippers, de pijnboompitjes en het amandelschaafsel.
- Halveer de passievrucht en leg deze met de grapefruit bij het glaasje honingkwark. Leg er een klein lepeltje bij om de gegrilde grapefruit lekker mee uit te lepelen.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen