donderdag 5 maart 2015

Review: Het Beautydieet van Kimberly Snyder

Het beautyboek van Kimberly Snyder Het Beautydieet wordt door beautyminnend Hollywood de hemel in geprezen. Onder andere Drew Barrymore, Dr. Mehmet Ozz en Olivia Wilde zijn fan van  Kimberly's filosofie. Zij zeggen dat je het boek gewoon moet lezen. Maar zijn wij, als nuchtere Hollanders, net zo overtuigd van de filosofie achter het beautydieet?

"Op zoek naar het ultieme geheim van gezondheid en beauty? Kijk niet in je medicijnkastje. Lees dit boek!" 

Over de auteur

Kimberly Snyder is een celebrityvoedingsdeskundige en beautyexpert. Ooit worstelde ze zelf met puistjes en buikvet maar ondertussen begeleidt ze Hollywoodsterren naar de rode loper. Door wereldreizen ontdekte ze dat eten het ultieme beautyproduct is. Door middel van eten heeft ze een detox ontwikkeld waardoor je gifstoffen afvoert.   Het effect is dat je goed voelt én er fabulous uitziet door een paar makkelijke veranderingen in je eetpatroon. Het boek geeft je een kijk op de samenhang tussen voedsel, gezondheid en beauty.Het beautydieet deel 1: Basisprincipes van beautydetox

Het beautydieet bestaat uit twee delen. Deel een gaat over de basisprincipes van beautydetox. In dit gedeelte wordt het verband tussen voedsel en beauty uitgelegd. Door ander voedsel te eten, kun je je body and mind echt veranderen. Snyder legt uit welk voedsel we oorspronkelijk horen te eten en welk voedsel we nu vooral eten. Hier wordt vooral ingegaan op welke effecten deze verschuiving heeft op ons lichaam. Ook wordt hier ingegaan op beautyenergie en dat spijsvertering hierbij essentieel is.  Snyder legt hier uit dat het eten van reinigend voedsel ervoor kan zorgen dat je meer energie krijgt. Naast de juiste voedselkeuze, kun je je ook daadwerkelijk mooi eten. Door bepaalde voedselcombinaties te eten zorg je ervoor dat je spijsverteringskanaal optimaal functioneert. Dit is essentieel voor een doorlopende reiniging van je lichaam.
Naast je eetptroon dragen ook twee andere basiselementen bij aan je schoonheid: namelijk mineralen en enzymen. Mineralen dragen bij aan 95% van de lichaamsfuncties en enzymen zorgen ervoor dat processen in het lichaam goed kunnen verlopen. Deze mineralen en enzymen kun je uit bepaalde soorten voedsel halen. In het boek staan handige lijstjes welke voedingsmiddelen deze mineralen bevatten en welke mineralen éxtra belangrijk zijn. Door bijvoorbeeld elke maaltijd met rauwe groenten te beginnen, zorg je ervoor dat je een grote portie enzymrijk voedsel binnenkrijgt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen groene smoothies en sapjes deel van je eetpatroon deel te laten uitmaken.

De kern van het boek draait om voeding en je maakt kennis met mineraal- en enzymrijk levensmiddelen die je beautyenergie stimuleren en je lichaam reinigen. Deze levensmiddelen zijn de basis van je eetpatroon. Plantaardige eiwit- en calciumbronnen, basische zetmeel en granen, fruit en rauwe bladgroenten vormen deze basis. Snyder geeft eenvoudige principes waardoor je maximaal beautyenergie krijgt, je lichaam reinigt en wat uiteindelijk leidt naar innerlijke en uiterlijke schoonheid. 


Het Beautydieet deel 2: Over de weg naar schoonheid

In het tweede deel van het Beautydieet wordt het reinigingsproces besproken. Het is belangrijk om deze reinigingsmethoden toe te passen in een aangepast dieet. Het detoxprogramma bestaat uit drie fasen, waarbij je lichaam wordt gereinigd. Let op: in dit dieet eet je vrijwel alleen rauwe groenten en fruit! De drie fasen worden uitgebreid besproken aan de hand van de voordelen, basisprincipes en een voorbeeld voor een weekmenu. Hartstikke handig want nu krijg je handvaten die je zo zelf in de praktijk kunt toepassen!
Daarnaast geeft ze ook richtlijnen voor de beautydetoxporties, handige keukenapparatuur zoals een blender of sapmachines en een beautyboodschappenlijstje. De producten die Snyder gebruikt zijn te vinden in de supermarkt of markt en ze raadt aan om zoveel mogelijk biologische prodcucten te kopen. 

Recepten

"Niets zal de gezondheid van de mensheid en het voortbestaan van het leven op aarde zo ten goede komen als evolueren tot een vegetarisch voedingspatroon" 
In het laatste gedeelte van het boek deelt Snyder haar Beautyrecepten met je. De filosofie van Snyder achter deze recepten is dat zij gelooft hoe eenvoudiger je eet, hoe beter het is voor de spijsvertering. In de recepten maken bladgroenten, groenten en fruit een groot deel van het recept uit. De recepten zijn eenvoudig, lekker en voedzaam, waardoor je zelf dagelijks makkelijk kunt detoxen. Je vindt recepten voor onder andere Beautysalades, Beautywraps en - sandwiches, Beautysoepen en Beautysmoothies.


Conclusie

En ben ik overtuigd? Ja, naast dat je ontzettend veel over je lichaam leert, vind ik leuk dat Snyder naast een heleboel handige en toepasbare beautytips ook waargebeurde beautyverhalen van cliënten deelt. Hierdoor wordt er aan de hand van verhalen van anderen beschreven hoe een soms kleine aanpassing in een voedingspatroon voor grote veranderen kan zorgen. Ook geeft ze aan het eind van elk hoofdstuk een kleine samenvatting, Beautydetox in een notendop, over wat er in het hoofdstuk besproken is. Dit is handig want je zo blijft alle informatie extra goed hangen! Door de weekmenu's en de recepten heb je het gevoel dat je zélf aan de slag kunt met het beautydieet. 

Een musthave? Ja! Het boek heeft mooie tips die je makkelijk kunt toepassen en er bestaat altijd wel een fase die past bij jouw levensstijl, budget en waar jij voor staat. Ik eet zelf ook niet alleen maar rauwe groenten, maar dankzij het boek begin ik nu elke ochtend met een groot glas water met citroen, gevolgd door een groene smoothie en mocht ik dan nog honger hebben een bak havermout! O,ja en de recepten zijn ook heel lekker!

Boek kopen? Dat kan bij bol.comLiefs,

RobinGeen opmerkingen:

Een reactie posten