Over Florida grapefruit
Florida grapefruit zijn, zoals ik al eerder zei, het zoetst en sappigst tussen januari en maart, deze maanden zijn daarmee het hoogseizoen. Door de unieke vruchtbare bodem en het zonnige subtropische klimaat in Florida, zijn daar de groeiomstandigheden ideaal voor deze vrucht. De grapefruits zijn niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan vitamine C. Een halve Flordia grapefruit bevat maar liefst 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Daarom is dit winterse fruit perfect om de gezondheid en vitaliteit te verhogen. Voor meer informatie over de Florida Grapefruit kijk je op hun website of op de Nederlandse facebookpagina.
Over de chef-kok

De workshop
Tijdens de workshop kregen we informatie over Florida Grapefruit en maakten we drie heerlijke toegankelijke recepten samen met Mathijs. Hij leerde ons daarnaast handige trucjes, bijvoorbeeld hoe het beste een grapefruit te snijden in partjes. Dit was nog best een lastige opgave, en tijdens de battle 'Grapefruit snijden' bakten wij er helemaal niets van! (Inmiddels gaat het al een stuk beter Mathijs, oefening baart kunst!). We maakten ten eerste een heerlijk voorgerecht: 'Een frisse salade met gerookte zalmcrostini en een pittige grapefruit salsa met bosui en avocado'. Daarnaast het hoofdgerecht: 'Heerlijke malse kippendijtjes gesmoord in een kruide curry met kokosmelk, geserveerd met rijst'. En tot slot het toetje, 'Een lekker fris kwarkdessert met gegrilde grapefruit en warme krokante nootjes'. Houd onze blog in de gaten want de recepten komen er binnenkort alle drie op!
Bekijk hieronder de foto's voor een impressie van de leuke workshop.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten