Havermout
Havermout zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten en is een trage koolhydraat. Havermout zit vol vezels waardoor je darmen extra hard moeten werken om het te verteren. Het gevolg hiervan is dat suikers minder snel in je bloedbaan terechtkomen en je suikerspiegel minder snel stijgt en je langer een verzadigd gevoel hebt. Met deze koeken sla je dus twee vliegen in een klap: naast dat je langer vol zit, krijg je ook een hoop gezonde voedingsstoffen binnen!NODIG:
- 100 gram havermout
- 2 eetlepels speltbloem
- 1 appel
- 1/2 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder*
- 1 ei
- 1 Ć” 2 eetlepel(s) honing
- 1 theelepel kaneel
- Eventueel krenten/rozijnen
*Wijnsteenzuurbakpoeder of bakpoeder in het algemeen zorgen ervoor dat een baksel kan rijzen en geven meer volume. Wijnsteenzuurbakpoeder kun je bij biologische winkels halen. Je kunt ook normaal bakpoeder gebruiken, maar wijnsteenzuurbakpoeder is natuurlijker.
HOE:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de appel in stukjes en maak op smaak met een theelepel kaneel.
- Mix ondertussen de havermout, het speltbloem, het bakpoeder, het ei, de honing en het kaneel door elkaar met een mixer. Spatel tenslotte de appel en evt. de rozijnen/krenten erdoorheen.
- Vorm koeken van het beslag, let op het is een bros beslag, dus echt stevige koeken krijg je er niet van, en leg ze met voldoende ruimte op de bakplaat.
- Bak ze laag in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Kan ik ook ei vervangen? Ik ben vegatarisch.
BeantwoordenVerwijderenHoi, je zou het ei bijvoorbeeld kunnen vervangen door een geprakte banaan! Op deze site vind je nog meer producten die ei kunnen vervangen tijdens het bakken: http://chefinyou.com/egg-substitutes-cooking/
VerwijderenGroetjes,
Robin
Wanneer word de honing beschreven bij de ingredienten toe gevoegd?
BeantwoordenVerwijderenHoi! De honing wordt toegevoegd bij stap 3 wanneer alle andere ingrediƫnten met elkaar gemixt worden!
VerwijderenWat is wijnsteenzuurbakpoeder?
BeantwoordenVerwijderenHeb ik namelijk nog nooit van gehoord.
Wijnsteenzuurbakpoeder of bakpoeder in het algemeen zorgen ervoor dat een baksel kan rijzen en geven meer volume. Wijnsteenzuurbakpoeder kun je halen bij biologische winkels. Je kunt ook normaal bakpoeder gebruiken, maar wijnsteenzuurbakpoeder is natuurlijker.
VerwijderenKun je speltbloem ook vervangen door gewoon bloem?
BeantwoordenVerwijderenHoi,
VerwijderenJa hoor, dat kan gewoon! :-)
Klinkt goed, zit er aan te denken om ze met peer te maken. Is weer eens wat anders. Hoe kan ik de koekjes het beste bewaren?
BeantwoordenVerwijderen