zaterdag 7 februari 2015

15 minute meal: Bloemkool couscous met spinazie en pecannoten

Couscous van bloemkool. Het klinkt misschien vreemd maar zodra je het een keer geprobeerd hebt kom je erachter dat het erg lekker is en bovendien een mooie manier om je groente inname te verhogen. Makkelijker kan het bijna niet. Je maalt de bloemkool fijn en bakt de korrels enkele minuten mee in de pan. Deze frisse lichte maaltijd is in een handomdraai klaar. Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel!


NODIG (voor 2 personen):
- de helft van een bloemkool
- 1 teen knoflook
- sap van een halve citroen
- peper/zout
- handje veldsla
- 1 (gele) paprika
- paar handen vol spinazie
- handje granaatappelpitjes
- handje pecannoten
- verse peterselie
- munt


HOE:
Breek de bloemkool in stukken en doe ze in een keukenmachine. Heb je die niet dan kun je het ook met de hand doen maar dat is wel erg veel werk en dan krijg het lang niet zo fijn. Doe de bloemkool in de keukenmachine tot ze klein genoeg zijn en de bloemkool eruit ziet als couscous. Snijd de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn.
Fruit de knoflook, een minuutje en voeg vervolgens de paprika en spinazie toe. Zorg dat de paprika lekker gebakken is en de spinazie is geslonken. Voeg de bloemkool vervolgens toe en bak dit voor een paar minuten mee. Na 5 minuten is de bloemkool wel gaar.
Voeg de peterselie en munt toe. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met zout & peper. Voeg tot slot de pecannoten en granaatappelpitjes toe en garneer met een handje veldsla.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten