zaterdag 22 juli 2017

Gebakken havermout met rood fruit uit de oven


Een leuke en lekkere afwisseling op je havermoutontbijtje? Probeer eens havermout uit de oven. Cacao, kaneel, noten, honing, appel, bosbessen of frambozen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij kozen voor kaneel met bosbessen en frambozen. Ben je een zoetekauw? Voeg dan wat honing of agavesiroop toe!


NODIG:

  • 100 gram havermout
  • 60 ml havermelk
  • 1 ei
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • snuf kaneel

HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Giet wat kokend water over de havermout en laat het ongeveer 5 minuten staan tot al het water is opgenomen.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter of kokosolie en meng de havermout, de havermelk, het ei en de kaneel door elkaar.
  • Meng voorzichtig de frambozen en bosbessen door het mengsel heen.
  • Bak het in ongeveer 30 minuten gaar tot de bovenkant een beetje goudbruin is gekleurd.


Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Inspiratie 

2 opmerkingen:

  1. Is dit voor 2 personen of voor meer? Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Christel,

    Wij hebben hier met twee personen van gegeten.

    Groetjes,

    Robin

    BeantwoordenVerwijderen