zaterdag 5 juli 2014

14-days Zespri kiwi challenge


Afgelopen donderdag waren wij uitgenodigd bij 'De gezondste lunch van Nederland', een evenement van Zespri kiwi's over de positieve effecten van kiwi's en hoe kiwi's je helpen om je gezonder en fitter te voelen!
Tijdens deze lunch werd de Zespri vitaliteitsapp gelanceerd, een app met een 14-daagse kiwi challenge: één kiwi per dag eten.


Vivian Reijs, erkend voedingscoach, tv-presentratice en blogger op vivonline vertelde ons over de positieve effecten van kiwi's. Zij noemden een aantal redenen waarom het gezond is om elke dag een kiwi te eten en vertelde dat zij dit ook dagelijks doet en dat haar dit zeer goed bevalt! Zo bevatten kiwi's boordevol vitamine C, zelfs wel 3x meer dan in een citroen! Dit helpt je weerstand op te krikken en zorgt ervoor dat je je vitaler en energieker voelt. Daarnaast is de kiwi zeer goed voor de spijsvertering. Een gezond spijsverteringsstelsel zorgt voor een snellere stofwisseling en daardoor voor een vlotte afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast vermindert het een opgeblazen gevoel.
Verder bevat een kiwi maar weinig calorieën, maar 57 kcal per 100 gram, bevatten ze veel foliumzuur en heeft de kiwi een lage glycemische index. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten niet zo snel worden opgenomen door het lichaam en daardoor je bloedsuikerspiegel niet zo hard stijgt. Perfect voor mensen met diabetes! Tot slot zijn kiwi's ook nog eens super lekker. Wij zijn verslaafd aan de Zespri Sungold kiwi, heerlijk!!! Robin heeft denk ik wel 8 van deze kiwi's achter elkaar gegeten.

Vanuit de kiwi keuken kregen wij de lekkerste kiwi hapjes voorgeschoteld. Als eerste kregen we een heerlijk pittig kiwidrankje met veenbessen, cranberries & gember. Echt super fris!
Vervolgens kwam er een verrassend kiwi gerechtje: taco's met kiwi, sla, tomaat, kaas & koriander. Verrassend lekker! Tot slot kregen we een flinterdunne kiwi carpaccio met frambozen en pistache noten.
Zespri, bedankt voor deze heerlijke kiwi hapjes en voor de leuke goodiebag met blender en kiwi accessoires!


Via de Zespri vitaliteitsapp, te downloaden in de appstore, kun je meedoen aan de 14 daagse kiwi challenge. Met de vitaliteitskalender van deze app houd je makkelijk bij of je je zespri kiwi die dag al op hebt. Daarnaast bevat de app leuke feeldgoodtips en energieke recepten.
Bekijk onderstaande foto's voor een impressie van dit evenement.

Doen jullie mee met deze kiwi challenge?

Groetjes,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten