zaterdag 26 juli 2014

Wat eten we vandaag: Pizza van bloemkool met tonijn

Een pizza met een bodem van bloemkool. Bloemkool? Ja, bloemkool! Hierdoor maak je de pizza tarwe- en glutenvrij en heb je een maaltijd zonder veel koolhydraten.
Daarnaast is bloemkool ook nog eens erg gezond.
In bloemkool zit ontzettend veel calcium, goed voor de botten!
Wanneer je de bloemkool fijnmaalt en er wat ei en mozzarella aan toevoegt heb je een perfecte 'pizzadeeg' bodem! Hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!










NODIG: (voor 1 pizzaplaat 3-4 personen)
Voor de bodem:
- 1 bloemkool
- 1 ei
- 1 bol mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels oregano

Voor de saus:
- 1 pakje tomatenpassata
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Verse kruiden of gedroogde kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn

Voor de topping:
- 1 blikje tonijn
- 500 gr cherry tomaten
- 2 bolletjes mozzarella
- Gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn

HOE:
- Snijd de ui en pers de knoflook uit. Fruit ze in een pan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg ook de tomatenpassata, bouillonblokje en de kruiden toe en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken.

- Maak ondertussen de bodem van de pizza klaar. Het recept voor de bloemkool pizzabodem haalden wij van de website Foodness. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd eerst de roosjes van de bloemkool. Snijd deze roosjes superfijn of maal ze in de keukenmachine.

- Doe de bloemkool in een afgedekte plastic com ongeveer een minuut (niet langer!) in de magnetron (zo haal je de bloemkoolsmaak er voor een groot deel vanaf)

- Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en pers de teen knoflook uit. Kluts vervolgens het ei en meng het samen met de mozzarella en de knoflook door de bloemkool tot een deeg.

- Vet een ovenplaat in (als je een pizzaplaat hebt, gebruik deze) en spreid het bloemkooldeeg erover uit. Bak de korst in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar tot hij goudbruin is.

- Beleg de bloemkoolpizzabodem nu. Begin met een laagje tomatensaus en verdeel hier vervolgens brokjes mozzarella en de tonijn over. Garneer met verschillende droge kruiden.

- Bak de belegde pizza vervolgens nog 10 minuten!

Buon Appetito!

Liefs,

Naomi & Robino

2 opmerkingen:

  1. Mijn bloemkool pizzabodem lukt nog steeds niet zoals ik wil. Maar dit komt ook doordat ik geen mozzarella kan gebruiken (lactose intolerantie). Hebben jullie toevallig een oplossing / vervanging hiervoor in gedachten??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Annette,

      heb even voor je gekeken, maar er bestaat ook plantaardige mozzarella. Dit kun je vinden in biologische winkels en online. Wie weet is dat een optie?

      Groetjes,

      Robin

      Verwijderen