dinsdag 11 maart 2014

Wat eten we vandaag: Pasta met zalm en een smeuïge groene saus

Dit heerlijke gezonde pasta recept vond ik op foodness, een super leuke website waar heel veel gezonde maar vooral ook lekkere recepten staan. Je kunt hier heel gemakkelijk selecteren op dieet (bijv glutenvrij, suikervrij, vegetarisch etc). Erg handig!
Ik heb het recept een klein beetje aangepast door er gerookte zalm aan toe te voegen. Erg lekker!
Het leuke aan dit recept is dat je boerenkool op een hele andere manier eet dan de standaard Hollandse boerenkool met aardappelen.
Boerenkool is één van de gezondste groenten ter wereld!








één kopje boerenkool bevat:
- Maar 33 calorieën
- 9% van de dagelijkse hoeveelheid calicum
- 206% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A
- 134 % van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C
- 684% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K
- De mineralen koper, kalium, ijzer, mangaan en fosfor

Naast de antioxidanten is boerenkool ook een goede bron van vezels. Het helpt tevens bij het reguleren van het cholesterol gehalte in je lichaam. Verder verhoogt de vitamine C in boerenkool je weerstand!
Kortom, deze winterse groente is zeker een superfood!!

NODIG: (voor 2 personen)
- 200 gr. Volkoren spaghetti (of andere pasta)
- 200 gr gerookte zalm
- 150 gram boerenkool
- 150 gram spinazie
- 1 theelepel geraspte gember
- 250 ml kokosmelk
- 2 tenen knoflook
- 5 gram munt
- kokosolie/olijfolie, peper&zout
- eventueel een (halve) (jalapeño) peper. voor meer pittig

HOE:
- Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verwarm een beetje olijfolie of kokosolie in een grote pan en bak hierin de knoflook, eventueel de peper en de gember. Bak ongeveer een minuutje of middelhoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Doe de boerenkool en spinazie erbij, doe de deksel op de pan en kook tot de kokosmelk lichtgroen wordt.
- Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes.
- Voeg tot slot de munt toe aan het mengsel en pureer de saus met een blender of mixer. Het hoeft niet compleet een moes te worden, de blaadjes mogen ook nog wat groffer zijn.
- Voeg een beetje zout en peper toe tijdens het pureren voor wat meer smaak!
- Voeg tot slot de stukjes zalm en de pasta met de saus. Goed door elkaar roeren. Als de saus nog te dik is voeg je wat water uit de pastapan toe aan de saus om deze iets te verdunnen.
- En nu lekker eten! Mmmm!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen