zondag 16 februari 2014

Spannende speltpasta met zelfgemaakte paprika basilicum saus

Ik ben dol op Italië en natuurlijk de Italiaanse keuken: pizza, gelato en natuurlijk PASTA! Nu kun je natuurlijk een heerlijke pot of makkelijke zak pastasaus opentrekken, maar zelf pastasaus maken is super easy en reuze gezond! Weet je dat je er helemaal niet lang mee bezig bent?

De basis voor dit recept vond ik op Chickslovefood, maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Ik heb gekozen voor paprika en Provençaalse kruiden. Paprika's zijn heel gezond. Ze zijn een bron van vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Ja fytonutrienten! Die helpen om slechte stoffen uit te schakelen, je immuunsysteem te versterken, je spijsvertering te regelen en voedingsstoffen om te zetten in bouwstenen voor je lichaam. Daarnaast bevatten ze ook hoge percentages vitamine A, B en C en vitamine K en ijzer, mangaan, fosfor en magnesium.
Wij gebruiken meestal speltpasta of volkorenpasta. Wil je lezen waarom? Klik dan hier!

NODIG (voor 1 persoon)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- Handje verse basilicum
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden (of verse kruiden zoals tijm en rozemarijn)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- Half pakje feta
- 75 gram (spelt)pasta

HOE:
- Kook de (spelt)pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe het blik gepelde tomaten samen met de knoflook, Provençaalse kruiden, olijfolie en basilicum in de blender en maak op smaak met zout en peper. Blent het tot een gladde saus.
- Verwarm de pastasaus even in een pannetje en snijd de paprika in kleine blokjes. Deze kun je op het einde nog even mee verwarmen.
- Snijdt de feta in kleine blokjes en strooi deze wanneer de pasta en pastasaus klaar zijn over je pasta heen. Garneer met een blaadje basilicum en wat peper.

Buon appetito!

Liefs,

Robin

Bron paprika


Geen opmerkingen:

Een reactie posten