vrijdag 28 februari 2014

Wat eten we vandaag: Geniale gegrilde paprika soep

Deze soep is echt heerlijk! Doordat je de paprika's grilt in de oven ben je wel een tijdje bezig maar dan heb je ook echt wat! Paprika's zijn naast dat ze erg lekker zijn ook nog eens gezond.

Paprika is een natuurlijke hulpbron om gezond én mooi te blijven. Algemeen bekend is dat paprika bijzonder veel vitamine C bevat. Veel minder bekend is het hoge gehalte aan vitamine E, met name in de rode, gele en oranje paprika. En daarbij komen dan ook nog eens andere belangrijke voedingsstoffen als vitamine B, foliumzuur en vezels. Een paprika weegt gemiddeld 200 g, wat gelijk staat aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Kortom, het kan geen kwaad om een paprikasoepje te maken!!
Voor deze soep moet je wel een aantal handelingen doen maar dat is zeker de moeite waard.



NODIG: (voor 4 kommen soep)
- 8 geroosterde paprika's, ontveld
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 liter groentebouillon (wij nemen de groentebouillon van de Lidl zonder E-nummers)
- peper en zout
- kokos/olijf olie

HOE:
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Rooster de paprika's in de oven. Dit gaat als volgt: leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven ongeveer 40 minuten tot het vel een beetje zwartgeblakerd is. Tussendoor regelmatig omkeren.
- Snijd de ui ondertussen in halve ringen en bak deze in een beetje kokos/olijfolie tot ze een beetje beginnen te kleuren.
- Snijd of pers de knoflook fijn en bak ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe aan het ui/knoflook mengsel en breng aan de kook.
- Haal de paprika's uit de oven wanneer ze gegrild zijn en ontvel ze. Hoe doe je dat? Een handige tip: Haal de paprika's uit de oven en stop ze voor enkele minuten in een plasticzak en bind de zak dicht. Laat de paprika's 15 min afkoelen (tot ze lauwwarm zijn). Dan kun je het zwarte vel makkelijk en zonder dat je je vingers verbrand, verwijderen, evenals de zaadjes en de zaadlijsten.
- Voeg de paprika's in stukken toe aan de bouillon en laat nog een minuutje op het vuur staan.
- Pureer het geheel met een blender of mixer. Als het helemaal gepureerd is breng je de soep weer even kort aan de kook.
- Breng tot slot op smaak met peper en zout en schep de soep in kommen!


Tip: Wil je een pittig soepje, voeg dan een half of heel rood pepertje toe aan de soep

Eet smakelijk!!
Liefs,
Naomi

3 opmerkingen:

  1. Zou dit ook kunnen met de geroosterde paprika's uit pot? Of zou dat heel anders smaken.. Die zijn wel vaak gedrenkt in olie, misschien dat dat de smaak beïnvloedt..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lisan, wij denken dat dit ook wel kan met paprika's uit pot hoor. Wat het qua smaak doet, weten we niet precies, maar het lijkt ons dat de soep gewoon lekker blijft! :-) Laat je het ons weten?

      Verwijderen
  2. Superlekker! Ik heb hem iets anders gemaakt, omdat ik niet zo veel paprika's in huis had.
    2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 groentebouillonblokje, 600 ml water, 2 kleine rode paprika's, 2 kleine gele paprika's en 1 kleine groene paprika. De paprika's die ik gebruikt heb zijn van AH, de buitenbeentjes die per +- 10 kleine paprika's in een zak zitten.

    BeantwoordenVerwijderen