woensdag 5 februari 2014

Gezonde lunch: Gebakken ei met spinazie en Provençaalse kruiden

;Je gebakken eitje zat? Spice up your gebakken eitje met spinazie en Provençaalse kruiden. Lekker, snel en simpel. Je kunt het eten met brood of alleen het ei.

Things about spinazie

Spinazie is een echte superfood en je kunt het op veel manieren gebruiken. Spinazie zit vol met vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten zoals A, C en E.

Je kunt spinazie rauw eten of kort koken. Je kunt ook een handje spinaziebladeren door je smoothie gooien. Op deze manier blijven de meeste voedingstoffen bewaard! Hieronder kun je lezen waarom spinazie een echte superfood is.

180 gram spinazie staat gelijk aan onder andere:
  •  1110%  van de ADH vitamine K (goed voor de botten)
  • 37 % van de ADH Vitamine A
  • 65% van de ADH Vitamine B11 (Foliumzuur) 
  • 25% van de ADH Vitamine B2
  • bevat daarnaast ook vele mineralen zoals mangaan, magnesium, ijzer en calcium
  • heeft een positieve werking op het voorkomen van bepaalde kankersoorten
  • helpt tegen een groot aantal ziekten zoals aderverkalking
  • versterkt het immuunsysteem
  • helpt om gifstoffen sneller af te voeren

NODIG (voor 1 persoon):
- 2 eieren
- 2 eetlepels (soja)melk
- handje spinazie
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- Peper / zout
- Klontje (ongezouten) roomboter of kokosolie
- Optioneel geraspte kaas
- Optioneel twee sneeën (spelt)brood

HOE:
- Kluts de eieren, de melk en de Provençaalse kruiden. Maak op smaak met wat zout en peper.
- Verhit de boter of kokosolie in de pan en giet het eimengsel in de pan. Strooi er nu eventueel wat geraspte kaas over.
- Bak het ei tot de bovenkant bijna gaar is en strooi de spinazie erover. Bak het ei nog 1 á 2 minuten met de deksel op de pan.

Eetsmakelijk!

Liefs,


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen