vrijdag 11 augustus 2017

Vegan zoeteaardappel-speltbrownies

Een lekkere smeuïge brownie die je zonder schuldgevoel kunt eten? Ja zeker, dat kan want in deze brownies verwerken wij twee hele (zoete) aardappels! Zo maak je een verantwoorde variant van jouw guilty pleasure. De brownies worden daarnaast gezoet met dadels en we gebruiken voor een extra eiwit-boost plantaardige eiwitpoeder van Orangefit. Dit plantaardige eiwitpoeder bestaat uit pure en hoogwaarde erwten-eiwitten. Erwten-eiwitten zijn van nature suikervrij, vetarm en rijker aan aminozuren dan welk ander plantaardig eiwit ook. De erwten-eiwitten zijn geschikt voor de vegans onder ons want het bevat geen dierlijke producten. Wij zijn fan!




Orangefit

Orangefit wil een betere en fittere wereld creëren. Er wordt alleen maar gewerkt met de allerbeste plantaardige ingrediënten.  Kennis van het lichaam en gezonde voeding vormen de basis van al hun plantaardige producten. In samenwerking met voedingsdeskundigen, (top) sporters en gezondheidscoaches worden de producten ontwikkeld. Wij mochten van Orangefit de Fit Green Protein uitproberen in twee verschillende smaken. Naast deze producten biedt Orangefit ook andere producten aan, zoals de Fit Green Hero, een plantaardige 'alles-in-1-shake' met eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en alle vitaminen en mineralen of de Fitbar, een plantaardige eiwitreep met maar liefst 11 gram eiwit, complexe koolhydraten, omega 3 vetten en vezels.

Wij hebben de Orangefit Fit Green Protein verwerkt in een overheerlijk recept  Je kunt namelijk de protein poeder naast het verwerken in een shake, ook heel goed verwerken in een (bak) recept.


NODIG:
  • 2 zoete aardappels (ongeveer 400 gram)
  • 10 ontpitte dadels 
  • 100 gram speltmeel
  • 5 eetlepels rauwe cacao
  • 2 scoops Fit Green Protein Chocosmaak van Orangefit
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Breng water aan de kook. Schil de zoete aardappels en kook deze in 15 minuten gaar.
  • Laat de aardappelen afkoelen. Meng het speltmeel samen met de Fit Green Protein, rauwe cacao, gember-, vanille- en kaneelpoeder en een snufje zeezout goed door elkaar. 
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en pureer deze met de zoete aardappels met een staafmixer of in de keukenmachine. 
  • Voeg het zoete aardappel en dadelmengsel bij het meel en meng alles door elkaar tot een deeg. 
  • Bekleed de ovenschaal met een bakpapier en verdeel het deeg over de ovenschaal. Strijk plat met een spatel.
  • Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar, controleer met een sateprikker. Wanneer deze droog uit de brownie komt, is hij gaar. 
  • Laat de brownie goed afkoelen voor je hem aansnijdt. 

Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen