zaterdag 12 augustus 2017

Vega in Amsterdam: Golden Temple

De komende tijd gaan wij op zoek naar leuke healthy hotspots in Amsterdam waar ook veel vegetarische of vegan opties op de menukaart staan. Wij zijn namelijk sinds kort vegetarisch en Robin is zelfs vegan geworden. Wij noemen iets een healthy hotspot, wanneer de producten vers zijn, het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt en waar er een relaxte sfeer hangt. We bijten het spits af met een vegetarisch restaurant in Amsterdam, Golden Temple, vernoemd naar de benoemde Sikh tempel in het noorden van India, waar je kunt genieten van h(eerlijke) vegetarische gerechten die eenheid in lichaam en geest bevorderen.

Indiase sferen

Het restaurant is, zoals ik net al zei vernoemd naar de beroemde Sikh tempel, in Amritas in het noorden van India. Deze tempel heeft vier deuren die symbool staan voor het feit dat iedereen hier, met welke religie dan ook altijd welkom is. Bovendien wordt hier ook één van de grootste keukens ter wereld gerund, om de 100.000 bezoekers die hier dagelijks komen van een gratis vegetarische maaltijd te voorzien. Wanneer je binnen komt bij Golden Temple waan je je gelijk in India. Het hele restaurant heeft de meest prachtige muurschilderingen, geschilderd door Marileen Arbouw. Zij schildert op gevoel, zonder uitgedacht beeld of idee.


Lokale en verse ingrediënten

Bij Golden Temple vinden ze het belangrijk dat de ingrediënten lokaal zijn en vers. Een deel van hun groenten en fruit bestellen ze bij Wijnand, die hun seizoensgroenten dan op dezelfde dag oogst van zijn land. Ook hebben ze een kiemtuintje waar ze zelf hun kiemen groeien. Er worden geen vlees, vis of eieren gebruikt in de gerechten bij Golden Temple. Er wordt alleen gekookt met groenten, fruit, granen & bonen en soms met melkproducten. Ook staan er wat rauwe gerechtjes op de menukaart. De menukaart is erg afwisselend. Van Indiase kitcheree tot Mexiaanse wraps en van Toscaanse risotto tot Aziatische curry, er is voor ieder wat wils.


Ons oordeel

Wij begonnen met een heerlijke verse slowjuice met rode biet, onze all time favourite! Dit kunnen we echt onbeperkt drinken, niets lievers dan een heerlijk vers sapje. Naomi koos voor de Flavours of India, verschillende Indiase gerechtjes: Dahl, Saag Paneer, Bhand Gobhi & Coconut Curry, geserveerd met basmati rijst, mango chutney, chapatti en raita. Robin koos voor de vegan Traditional Mexican, twee maïstortilla's geserveerd met bruine bonen, zoete aardappel, lime en spinazie en gegarneerd met verse salsa, guacamole, verse koriander en gemengde salade.Robin had doorgegeven dat zij allergisch was voor noten en pinda's, maar helaas zat er alsnog amandelschaafsel over haar gerecht heen. De kok was dit even vergeten (slordig!). Het bord werd teruggebracht naar de keuken en kwam na 1 minuut weer terug, het amandelschaafsel was er afgehaald maar alsnog zagen we stukjes schaafsel liggen op het bord. We vonden dit eerlijk gezegd wel erg slordig. Zo hoor je niet om te gaan met een allergie. We gaven aan dat het amandelschaafsel ook echt niet in aanraking mag komen met de gerechten dus dat het er niet zomaar afgehaald kan worden. Gelukkig kregen we uiteindelijk een nieuw gerecht, zonder schaafsel. We zouden het wel fijn vinden als er in het vervolg beter rekening mee gehouden wordt en dat ook het personeel goed op de hoogte is van allergieën en hoe gevaarlijk dit kan zijn voor een persoon.


De gerechtjes waren goed van smaak, wel vonden we ze net iets te lauw. Dit hoorde bij het gerecht maar wij geven toch de voorkeur aan iets warme maaltijden. Naar onze mening had de Flavours of India ook iets leuker opgediend kunnen worden, in iets kleurrijkere schaaltjes in plaats van 'saaie' roestvrijstalen kommetjes.

Na het diner kozen wij voor een toetje, vegan passievrucht, chocolade en frambozen ijs. Echt ontzettend lekker! Hier waren we echt van aan het smullen. Wel vonden we het ijs best prijzig.Al met al hebben wij lekker gegeten maar waren er nog wel wat puntjes van kritiek en feedback! We zijn wel nog heel erg benieuwd naar de pizza's bij Golden Temple. De volkoren pizza met geroosterde pompoen, gecarameliseerde ui, blauwe geitenkaas, hazelnoten, appel en tijm klinkt echt verrukkelijk!

Healing en Yoga

Naast het restaurant bevindt zich boven het restaurant ook healing en yoga centrum, de tempel. Een plek om echt even tot rust te komen en op te laden. Hier worden verschillende vormen van healing en yoga aangeboden. Massages, yoga, danslessen, je kunt hier verschillende workshops en lessen volgen. Op de Facebookpagina van Golden Temple vind je hier meer informatie over.


Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten