zondag 30 juli 2017

Broccoli couscous met gerookte kip en Arrabiata pesto - done

Soms heb je helemaal niet zo veel ingrediënten nodig om een voedzame én lekkere maaltijd op tafel te zetten. In dit recept maken wij couscous van broccoli. Mocht je dit nu te veel werk vinden dan kun je ook 'broccoli-rijst' van de AH kopen. Dan is de maaltijd al helemaal binnen no-time klaar. Eerder maakten wij al een lekkere combinatie van broccoli en gerookte kip in deze Italiaanse broccolistamppot. Deze keer geen stamppot, maar een zelfgemaakte couscous. We brengen de 'couscous' op smaak met Arrabiata pesto, een lekker pittige rode pesto van zongedroogde tomaten, knoflook en rode chili peper.





NODIG (voor 2 personen):
  • 1 grote broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 stuk gerookte kipfilet
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels Arrabiata pesto

HOE:

  • Snij de roosjes van de stam van de broccoli. Gooi de stam van de broccoli niet weg! Hoewel veel mensen dit niet weten is de stam van de broccoli ook eetbaar. Je hoeft enkel de buitenste laag van de stam eraf te snijden en je hebt nog een heerlijk stuk broccoli. Snijd de stam ook in stukjes. Vergeet niet de roosjes en de stam even te wassen.
  • Kook de broccoliroosjes + stam in een pan met ruim kokend water voor ongeveer 5 minuutjes. Prik even in de broccoli om te kijken of hij gaar is. 
  • Snijd de paprika in stukjes. Je kunt er voor kiezen om de paprika even te wokken/bakken of om de paprika rauw door het gerecht te doen.
  • Maak 'couscous' van de broccoli door deze in de keukenmachine te doen, hierdoor wordt de broccoli fijngemaald en krijg je een couscous achtige structuur! 
  • Snijd de gerookte kip en de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Meng de broccoli couscous, de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en rode paprika door elkaar en voeg vervolgens 2 eetlepels Arrabiata pesto toe. 
  • Proef of de couscous goed op smaak is en voeg anders nog wat extra pesto toe!
Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten