maandag 31 juli 2017

Auberginesalade met granaatappelpitjes en feta

Slechts 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine. Daarom ontvingen wij van Kroon op het Werk een box vol met aubergines, want Paars is het nieuwe groen! Aubergines zijn gezond, want ze bevatten opvallend veel vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn ze vet-, koolhydraat- en glutenvrij. Je kunt aubergines op veel verschillende manieren bereiden en daarnaast ziet het er prachtig uit op het bord. Wij maakten deze warme auberginesalade mee. We gebruiken sumak om smaak te geven aan de aubergine. Sumak wordt gemaakt van de gedroogde rode besjes van de sumakplant en heeft een friszure, bijna citroenachtige smaak. Heerlijk in combinatie met de zoute feta en zoet-zure granaatappelpitjes.




NODIG: 
  • 2 aubergines
  • 1 granaatappel 
  • 100 gram feta
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepels sumak
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • zout

HOE:
  • Verwarm de oven. Was de aubergine en snijd in blokjes. Verdeel de aubergine over een ovenschaal en meng met de komijn, sumak en olijfolie. Maar op smaak met wat zout. Bak ze 20 minuten in de oven. 
  • Rooster de pompoenpitjes in een droge koekenpan. 
  • Snipper de kruiden en verkruimel de feta. Snijd de granaatappel door midden en klop met een polleppel op de achterkant van de granaatappel. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare granaatappelpitjes te gebruiken. 
  • Haal de aubergine uit de oven en schep de kruiden, feta, pompoenpitjes & granaatappelpitten erdoor en knijp de sinaasappelsap erover uit. Serveer het warm.

Liefs,

Naomi & Robin

Dit artikels is in samenwerking met Kroon op het werk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen