vrijdag 17 februari 2017

Gezond ontbijtje: Perentaartje uit de oven

Ontbijten geeft je de energie die je nodig hebt. Na een lange nacht, heeft je lichaam voedingsstoffen nodig om op gang te komen. Wij vinden ontbijten dan ook erg belangrijk (en lekker!). Wij ontbijten vaak met havermout en één van onze lievelingsontbijtjes is dit speculaas-perentaartje uit de oven. Ontzettend lekker en ontzettend voedzaam!

Tip: maak dit ontbijtje de avond van te voren alvast klaar. Zet het de volgende ochtend gelijk het opstaan in de oven en als jij weer fris en fruitig bent kun je er heerlijk van genieten! Gegarandeerd dat jouw huis naar een verse perentaart ruikt!

Havermout

Havermout zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten: voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. In havermout zitten vitaminen en mineralen zoals thiamine, vitamine B5 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor. Daarnaast zorgen de koolhydraten en enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de goede vetten dus, in havermout ervoor dat je energie krijgt die je nodig hebt om de dag goed te starten. Verder bestaat havermout voor een groot gedeelte uit complexe koolhydraten, die langzaam verteren en ervoor zorgen dat je langer een verzadigd en vol gevoel hebt. Havermout zit dus vol vezels waardoor je darmen extra hard moeten werken om het te verteren. Het gevolg hiervan is dat suikers minder snel in je bloedbaan terechtkomen en je suikerspiegel minder snel stijgt en je langer een verzadigd gevoel hebt.


NODIG (voor 2 personen):

  • 1 banaan
  • 2 peren
  • 50 gram havermout
  • 40 gram speltbloem
  • 200 mililiter havermelk
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • snufje gemberpoeder
  • snufje zout


HOE:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Schil de peren en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de banaan in plakken. 
  • Meng de havermout, het speltbloem, de havermelk, de specerijen, de kokosbloesemsuiker en een snuf zout goed door elkaar heen. 
  • Spatel de banaan en de perenblokjes voorzichtig door het mengsel. Verdeel het over 2 kommetjes. 
  • Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven tot er een krokant korstje verschijnt. 
  • Garneer met wat gebroken lijnzaad voor goede omega 3 vetzuren.
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen