NODIG (4 koeken):
- 200 gram havermout
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 banaan
- 2 verse dadels
- 2 theelepels bakpoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel vanille
- handje rozijnen
HOE:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Verpulver de havermout tot havermeel met een staafmixer. Voeg de bakpoeder, kaneelpoeder en vanillepoeder toe en meng het geheel door elkaar.
- Pureer in een aparte beslagkom de banaan, de pitloze dadels en een eetlepel kokosolie tot een gladde massa.
- Meng het havermeel en het banaan-dadelmengsel goed door elkaar met een lepel tot er een glad deeg ontstaat.
- Spatel voorzichtig de rozijnen door het deeg en draai van het deeg vier gelijke bolletjes.
- Leg de bolletjes met ruime tussenafstand op een met bakpapier beklede bakplaat. En druk met een natte, koude lepel tot havermoutkoeken.
- Bak de koeken in ongeveer 15 รก 20 minuten gaar.
- Geniet van je gezonde tussendoortje!
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten