zaterdag 18 februari 2017

Chili con quinoa

In deze vegetarische chili con quinoa mis je het vlees niet eens! Bonen zitten vol eiwitten, vitamine K en nog meer voedingsstoffen die helpen om ons gezond en sterk te houden. Doordat ze veel vezels bevatten, vult een maaltijd met bonen ook nog eens enorm!












NODIG (2 personen):
  • 425 gram bruine bonen 
  • 250 gram spinazie
  • 1/2 paprika
  • 75 gram maïs
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook 
  • 50 mililiter tomatenpassata
  • 80 gram quinoa 
  • 1 theelepel komijn 
  • 1/4 theelepel kurkuma 
  • 1/4 theelepel gemberpoeder 
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 120 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper / Zout 

HOE:
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes
  • Bak de ui glazig in een eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak daarna de uitgeperste teentjes knoflook kort mee.
  • Voeg de tomatenpassata en alle specerijen toe en bak kort mee. 
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. 
  • Voeg vervolgens de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm 10 minuten mee. Voeg de laatste paar minuten de spinazie, de maïs en de paprika toe. 
  • Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en voeg deze bij het bonenmengsel. 

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen