dinsdag 21 februari 2017

Bietensalade met mineola, feta en basilicum

Een van mijn absolute lievelingssalades is deze salade met rode biet en mineola. Het frisse van de sinaasappel combineert heerlijk met het aardse van de rode biet en het zoute van de geitenkaas. Rode bieten zijn een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast zijn ze rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels en bevatten ze veel ijzer, ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Tenslotte zitten ze ook vol met magnesium, kalium en foliumzuur.










NODIG:
  • 2 voorgekookte bieten 
  • 1 sinaasappel of mineola 
  • 1/3 plak schapen- of geitenfeta 
  • 2 eetlepels zonnebloempitten 
  • Verse basilicum 
  • Scheutje balsamicoazijn 
  • Peper / zout 

HOE:
  • Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de bieten af. 
  • Pel de sinaasappel en mineola en halveer de partjes. 
  • Meng de sinaasappel of mincola samen met een scheut balsamicoazijn met de bietjes. 
  • Verkruimel de geitenkaas over het bietenmengsel en versnipper ook wat verse basilicum hierover heen. 
  • Garneer tenslotte met wat zonnebloempitten en maak op eventueel op smaak met wat zwarte peper en zout.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen