maandag 26 september 2016

Meatless Monday: Quinoa met linzen en courgette

Het is weer Meatless Monday en dat betekent een maaltijd zonder vlees of vis. Zelf kiezen we ervoor om steeds minder vlees te eten. Vis eten we dan het liefst wel weer twee keer per week en het liefst vette vis zoals zalm.

Je kunt vlees en vis bijvoorbeeld vervangen door tofu, soja, peulvruchten (zoals in dit recept) en extra veel groenten. Peulvruchten bevatten naast eiwitten ook veel vezels en zijn daarom belangrijk voor een goede darmwerking.


NODIG (1 persoon)

  • 1/2 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 160 gram linzen
  • 75 gram quinoa
  • 1 bouillonblokje


HOE:

  • Bereid de quinoa volgens de verpakking met een bouillonblokje
  • Snipper de sjalot. Was de courgette en de paprika en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalot tot deze bruin ziet. Pers een teentje knoflook uit en fruit 1-2 minuten mee.
  • Wok de courgette- en paprikablokjes kort mee op middelhoog vuur. Maak op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de linzen toe en verwarm mee.
  • Voeg de quinoa toe aan het linzenmengsel en meng goed door elkaar.
  • Voeg eventueel verse kruiden naar smaak toe! 

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen