Je kunt vlees en vis bijvoorbeeld vervangen door tofu, soja, peulvruchten (zoals in dit recept) en extra veel groenten. Peulvruchten bevatten naast eiwitten ook veel vezels en zijn daarom belangrijk voor een goede darmwerking.
NODIG (1 persoon)
- 1/2 paprika
- 1/2 courgette
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 160 gram linzen
- 75 gram quinoa
- 1 bouillonblokje
HOE:
- Bereid de quinoa volgens de verpakking met een bouillonblokje
- Snipper de sjalot. Was de courgette en de paprika en snijd in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalot tot deze bruin ziet. Pers een teentje knoflook uit en fruit 1-2 minuten mee.
- Wok de courgette- en paprikablokjes kort mee op middelhoog vuur. Maak op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de linzen toe en verwarm mee.
- Voeg de quinoa toe aan het linzenmengsel en meng goed door elkaar.
- Voeg eventueel verse kruiden naar smaak toe!
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten