woensdag 28 september 2016

Bietensalade met quinoa, geitenkaas en appel

Zoals jullie misschien al wel weten zijn wij gek op bieten! We hebben op onze blog al een recept voor een ongelofelijk lekkere bietenburger. Ook maken we regelmatig lekkere smoothies met rode biet, zoals deze smoothie met biet, kiwi en banaan! Robin houdt de laatste tijd wat minder van rode bieten, aangezien ze de laatste tijd iets te vaak bieten gegeten heeft. Ze kan geen biet meer zien! Ik, daarentegen, eet helemaal niet zo heel vaak bietjes en heb de bietjes weer even ontdekt. Naast dat rode bieten gewoon erg lekker zijn, zijn ze ook heel er gezond. De rode biet is rijk aan allerlei vitaminen en mineralen. Zo bevatten ze 5 mg vitamine C per 100 gram, goed voor een sterk immuunsysteem. Rode bieten combineren heel erg lekker met geitenkaas en een appeltje geeft wat frisheid, dus vandaar deze combi! De quinoa en de hazelnoten geven nog een lekkere bite aan het recept!



NODIG (voor 2 personen):

  • 120 gram quinoa
  • 500 gram rode bieten (voorgekookt)
  • 1 appel
  • 8 hazelnoten 
  • 100 gram geitenkaas
  • verse tijm (10 takjes)

HOE:
  • Kook de quinoa volgens de verpakking. 
  • Snijd de voorgekookte rode bieten en de appel in stukjes.
  • Stamp de hazelnoten fijn met een vijzel.
  • Meng de rode bieten, quinoa en appel door elkaar. Haal de tijmblaadjes van de steeltjes af en voeg de verse tijm door de salade heen. 
  • Verbrokkel de geitenkaas over de salade heen en garneer met de hazelnoten en een takje tijm. 

Enjoy!

Liefs,

Naomi

1 opmerking:

  1. ZALIG! Hij staat vanavond op ons menu. Alleen.... met een beetje bouillon in de oven. Een warme topper met dit koude weertje ;)

    BeantwoordenVerwijderen