vrijdag 30 september 2016

Gezonde soep: Gadogadosoep met quinoa

Een kookboek waar ik regelmatig recepten uit maak is  'Eerlijk Eten'  In dit kookboek vindt je 80 eerlijke recepten met fairtrade producten.
"Dit soepje maak je in een handomdraai. Zeker als je nog een beetje quinoa hebt staan van de dag ervoor. Serveer er gebakken uitjes en een lekkere sambal bij om de soep nog meer smaak te geven." 
Deze Gado gado soep heeft iets weg van de Surinaamse saotosoep van mijn moeder.  Met zijn allen rond de tafel zitten en je bouillon zelf garneren met kip, taugé en nog veel meer lekkers. Like it! Daarnaast is dit recept vegetarisch, lactose- en glutenvrij.



NODIG (4 personen):
  • 100 gram quinoa
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 200 gram spitskool
  • 250 gram sperziebonen of kousenband
  • 125 gram taugé
  • 4 eieren
  • (eventueel 100 gram gezouten pinda's of gebakken uitjes)

HOE:
  • Kook de quinoa volgens de verpakking.
  • Kook de eieren 6-8 minuten in een pan met ruim water en wat zout. Halveer de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn.
  • Snijd de spitskool in reepjes en de sperziebonen of kousenband in stukjes van 1 centimeter. 
  • Breng de bouillon aan de ook met geraspte gember en sojasaus. Maak op smaak met zout en peper. Voeg de kool en sperziebonen toe en kook ongeveer 10 minuten. 
  • Voeg de taugé en quinoa toe en breng opnieuw aan de kook.  Leg eventueel de eieren in de soep om opnieuw warm te worden. 
  • Verdeel de soep in vier borden. Bestrooi eventueel met pinda's of gebakken uitjes. 

Eetsmakelijk!

Liefs, 

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen