maandag 25 juli 2016

Meatless monday: Mexicaanse wraps met linzen en mais

Eet jij minimaal een keer per week peulvruchten? Wij proberen om wekelijks peulvruchten te eten, omdat dit vele voordelen heeft voor je gezondheid. Naast het feit dat bonen en peulvruchten goed voor je zijn, is het ook een duurzaam product en verkleinen ze de ecologische voetafdruk. Met behulp van de boon eet de consument minder vlees, minder koolhydraten en meer plantaardige vezels. Peulvruchten zijn dus perfect om vlees mee te vervangen en te gebruiken in vegetarische of veganistische recepten.


Linzen

De linze is mijn favoriete peulvrucht om in de keuken te gebruiken: super veelzijdig en ik vind de smaak veel lekkerder dan die van kikkererwten bijvoorbeeld. Linzen bevatten veel eiwitten, vezels en zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Daarnaast zitten er in linzen belangrijke vitaminen als B1 en mineralen als foliumzuur, mangaan, fosfor en koper.

NODIG: (voor 6-8 wraps):
  • 1 blik tomatenblokjes (á 400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram voorgekookte linzen
  • 300 gram maïskorrels 
  • 3 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 2 wraps naar keuze (wij gebruiken volkorenwraps)
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Snuf kurkuma
  • Olijfolie / Peper / Zout

HOE:
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de pan. Snipper de sjalot en fruit deze ongeveer 5 minuten samen met de cayennepeper en kaneel.
  • Was ondertussen de paprika en snijd in kleine blokjes. Bak deze kort mee met de sjalotten.
  • Verhit het tomatenpuree goed mee en voeg vervolgens het blikje tomatenblokjes toe. Maak op smaak met peper en zout en laat het 30 á 40 minuten pruttelen.
  • Voeg tenslotte de uitgelekte linzen en maïs mee en verwarm deze tot deze warm zijn.
  • Warm in een koekenpan de wraps op en verdeel wat tomatensaus over de wrap. 
  • Lekker met geraspte kaas of edelgistvlokken. Je kunt hier eventueel nog een lekkere salade bij serveren.
Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen