donderdag 24 maart 2016

Gezond ontbijtje: Havermouttaartje met peer

De laatste tijd zijn wij steeds meer aan het experimenteren met gezonde ontbijtjes. Havermout blijft nog altijd onze favoriet maar nu hebben we een nieuwe favoriete ontdekking: havermout uit de oven. Eerder maakten we al een leuk havermoutcakje met frambozen en blauwe bessen en deze oven-baked oats met banaan en bosbessen. Maar we blijven variĆ«ren en nieuwe ontbijtjes bedenken!
Ook dit ontbijtje kun je helemaal aanpassen op jouw wensen en smaken. Zo kun je in plaats van peer ook een banaan of wat rode vruchten gebruiken en kun je in plaats van kaneel ook vanille, koekkruiden of andere specerijen gebruiken! Maak het ontbijt alvast als je net uit je bed komt, zet het in de oven, ga je dan omkleden/douchen en wanneer je terug komt, kun je er heerlijk van genieten! Wij zijn verslaafd!




NODIG: (voor 1 persoon):

  • 80 ml plantaardige melk
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 peer
  • 1 el kaneel
  • 2 handjes krenten
  • snufje zout
  • 1 el kokosbloesemsuiker
HOE:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de melk, havermout, ei, kokosbloesemsuiker, krenten, zout en kaneel.
  • Snijd de peer in stukjes en roer door het mengsel. 
  • Giet dit in een ovenschaaltje.
  • Bak in ongeveer 30 minuten.
Liefs,

Naomi

2 opmerkingen:

  1. Super lekker! Ik maak wel eens een havermouttaartje met appel, maar deze combi met peer klinkt ook erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen