dinsdag 2 februari 2016

Review: MezMez dips van Elias Sumer

Een tijdje geleden ontvingen wij een heerlijk pakket vol met Libanese MezMez dips en heerlijke verse broden. De Libanese keuken wordt vaak bestempeld als de meest verfijnde keuken van de wereld. Specerijen, kruiden en andere smaakvolle ingrediƫnten worden gebruikt voor vele kleine gerechten. Dit worden ook wel 'mazza' of 'mezzes' genoemd. De chef-kok Elias Sumer, bekend van het Libanese restaurant Cedars in Amsterdam, heeft er jarenlang over gedaan om zijn mazza perfect te krijgen. En dat is gelukt, wat een heerlijke mez mez dipjes! Wij zijn fan!Elias Sumer
Elias Sumer, de bedenker van de MezMez dips is de chefkok van het Libanese restaurant Cedars in Amsterdam, een prachtige locatie aan het water waar je heerlijk kunt eten. Koken is zijn passie met oog voor detail. Jarenlang heeft Elias Sumer er over gedaan om de perfecte mazza te krijgen. De drie beste recepten van Elias zijn vanaf nu onder naam 'MezMez' verkrijgbaar in de supermarkt. 

Shared Dining
Het principe van de mazza is 'shared dining', dit staat voor 'samen delen'. De 3 soorten MezMez van Elias bestaan onder andere uit de Hommos Beiruti, een romige kikkererwtenpuree met tahin, peterselie, tomaatjes en limoen. De pittigere variant Mouhamara is gemaakt op basis van tomaten en gebakken uitjes, gecombineerd met sambal, knoflook, granaatappel en knapperige stukjes walnoot. Tot slot is er de frisse Keshkek, gemaakt van een mengsel van hangop, burghul, munt, knapperige stukjes paprika en komkommer. De drie verrassende verschillende MezMez variaties zijn heerlijk als onderdeel bij de borrel op een stukje Libanees brood, pitabroodje of op een toastje.
Mijn favoriet is by far de frisse Keshkek. Wat een heerlijke verfrissende dip. Zo lekker om hier je groenten in te dippen of te eten met een heerlijk stukje vers afgebakken brood.

De MezMez dips zijn te verkrijgen bij de grotere filialen van de Albert Heijn. Check op de website van MezMez of ze in jouw Albert Heijn te koop zijn!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten