maandag 1 februari 2016

Meatless Monday: Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

Soms heb je gewoon ontzettende zin in fastfood. Maar waarom maak je niet zelf een échte burger? Vandaag in meatless monday deze overheerlijke Indiase zalmburger gemaakt van zalm en zoete aardappel. De burger is gekruid met garam masala, wat een heerlijke combinatie is met de frisse yoghurt munt-saus. Een absolute must-try wat ons betreft!










NODIG (voor 3 kleine zalmburger of 2 grote en 1 mini):
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 halve zoete aardappel
  • 5 cm geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels verse munt
  • 1 ei
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepel garam masala
  • 75 gram havermout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1/4 komkommer
  • peper / zout

Voor de yoghurt-dip:
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels verse munt
  • 1 eetlepel garam masala
  • peper / zout

HOE:
  • Schil de zoete aardappel en kook in ongeveer 15 minuten gaar. 
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes. Stop de zalm, ei, zoete aardappel, geraspte gemberwortel, fijngesneden verse munt, havermout, kurkuma, garam masala peper en zout  in de keukenmachine. Voeg ook 1 eetlepel olijfolie toe en meng het tot een soepele massa. Maak hier 2 á 3 burgers van. 
  • Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Bak de burgers ongeveer 4 á 5 minuten per kant.
  • Snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze krokant in de oven op grillstand.
  • Maak de yoghurt dip door de yoghurt met garam masala en peper en zout te mengen. Snijd de munt heel fijn en meng ook door de dip. Verdeel de saus over de bollen. 
  • Snijd een aantal plakjes komkommer en verdeel deze over de saus. Beleg de bollen met de burgers en maak af met een laag saus.
Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen