maandag 11 januari 2016

Meatless monday: Indiase brocollisoep met paprika


Deze makkelijke en gezonde broccoli-paparikasoep mét twist staat zo op tafel. In deze soep gebruiken wij, garam masala, een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk 'heet mengsel' betekent. Verwarmende kruiden die je soep nét iets specialer maken!













NODIG:
  • 1 stronk broccoli
  • 4 kleine aardappels of 2 grote
  • 1 groene paprika
  • 2 sjalotjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1eetlepel Garam Masala
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • Peper / zout / olijfolie


HOE:
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook deze in een laagje water (net onder) samen met het bouillonblokje gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Was de broccoli en snijd de roosjes eraf. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.  Voeg de broccoli na ongeveer 10-12 minuutjes bij de aardappels. 
  • Snipper de sjalotjes en fruit ze in een koekenpan met wat olijfolie in ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn. 
  • Was de paprika en snijd in reepjes. Bak deze ongeveer 5 minuutjes mee met de gefruite sjalotjes. Voeg de Garam Masala, kaneel, kerriepoeder en kurkuma toe (en geniet van de heerlijke geuren).
  • Wanneer de broccoli en aardappels gaar zijn, voeg de gekruide paprika en sjalotjes toe en pureer of blend het tot een gladde soep. Maak op smaak met zout en peper.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen