zaterdag 9 januari 2016

De lekkerste burgers in Amsterdam: Dutch Weed Burger bij 'van de Buurt'

Burgers zijn momenteel helemaal hip, maar veel mensen associëren burgers nog steeds met ongezond. De komende weken gaan we daarom op zoek naar leuke burgerzaakjes in Amsterdam waar je je tanden niet alleen in de heerlijkste burgers kunt zetten, maar ook in burgers die gezond zijn! We gaan op zoek naar tentjes waar een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn, de burgers met aandacht en liefde worden bereidt en waar een vega optie te vinden is. Vandaag, de speciale vegan Dutch Weed Burger die wij aten bij Restaurant van de Buurt.


Zilte sojasnippers en Royal Kombu
De 100% plantaardige, vegetarische én veganistische Dutch Weed Burger stond echt nog eens op onze to-do list. Die moesten we écht nog eens proberen. Het is één van de gezondste burgers ter wereld met zeewier als lekkere smaakmaker.
Het krachtige winterwier, Royal Kombu, wordt duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. Het geroosterde, knapperige broodje kleurt groen van de Chlorella (een micro-alg vol goede eiwitten en omega vetzuren). De smaak wordt verrijkt met de Sea Sauce en zeesla. Wij waren enorm nieuwsgierig naar de burger en kwamen terecht bij Restaurant van de Buurt, waar de burger geserveerd wordt.
Lokaal, lokaal, lokaal
Restaurant van de Buurt, gevestigd in een rustig stuk van Bos en Lommer, in de wijk Landlust, ligt aan de kop van de Rijpgracht waar je uitkijkt over het water. Het restaurant wilt zoveel mogelijk ingrediënten uit de buurt halen (vandaar ook hun naam). Hun motto is: lokaal, lokaal, lokaal. Er wordt samengewerkt met de lokale Turkse bakker, de bankbetbakker, de ijssalon, de bloemist, koffiebrander, theeleverancier en ga zo maar door.'Van de Buurt is een lokaal restaurant, met alleen maar producten uit de buurt, het personeel komt uit de buurt en de mensen komen uit de buurt, het is een lokale buurtplek om lekker gezellig bij elkaar te komen'. 


Van de buurt; voor de buurt!
Van de Buurt wilt een brede doelgroep aanspreken. Dit zie je ook terug in hun uitstraling en op de menukaart. Het restaurant geeft je een huiskamer sfeer met een fijne zithoek, met sofa en boekenplank.
Op het menu staat vlees, vis, maar ook kinderen zijn er meer dan welkom en er is elke dag een wisselende daghap.  De hoofdgerechten variëren tussen de 13 en 20 euro. Naast eten kun je bij van de Buurt ook terecht voor een pubquiz of een leuke filmavond. Ook kinderen zijn er welkom en kunnen zelfs op daarvoor ingeplande middagen hun speelgoed komen ruilen.


Ons oordeel
Enigszins angstig namen wij een hap van de Dutch Weed Burger. We moesten allebei een beetje wennen aan de aparte, ziltige smaak. Dit is echt een burger zoals je een burger NIET kent! Uniek in zijn soort. We wisten allebei niet zo goed wat we ervan moesten vinden, lekker of een beetje vreemd. Maar in ieder geval erg leuk om de burger eens uit te proberen, dus zou dat zeker eens doen!
Van de Buurt heeft een leuke uitstraling, de bediening is vriendelijk en je kunt er heerlijk terecht voor een lekker ontbijtje, een zoet taartje, een goedkope lunch of een daghap. Wij komen hier zeker nog eens terug, maar hoogstwaarschijnlijk kiezen we dan iets anders lekkers van de kaart!Wil je meer informatie over Van de Buurt, check dan hier hun website.
Meer info over de Dutch Weed Burger vind je hier.
Bekijk hieronder nog meer foto's voor een impressie van 'van de Buurt' en de 'Dutch Weed Burger'.

Liefs,

NaomiGeen opmerkingen:

Een reactie posten