woensdag 27 januari 2016

Gezonde smoothie met appel, gember en munt

s

Door het winterse weer heerst er op dit moment een griepje in Nederland. Mensen zijn verkouden, hebben last van hun keel, en willen het liefst maar één ding: zo snel mogelijk beter worden.
In deze verfrissende smoothie gebruiken wij gember. In gember zitten veel bestanddelen die medicinaal werken. De oliën uit de gemberwortel zorgen ervoor dat het lichaam meer witte bloedlichaampjes gaat aanmaken. De witte bloedlichaampjes in het bloed bestrijden de binnengedrongen infecties. Daarnaast werkt gember ontstekingsremmend.
Bij griep is het bekend dat je flink moet zweten. Ook hier helpt gember aan mee. Het zorgt ervoor dat je lichaam zweet en daardoor sneller van je griep af komt.
Wil je naast deze smoothie gember op een andere manier gebruiken, dan kun je deze heerlijke gember thee maken en je zult zien dat je je snel weer beter voelt!

NODIG (1 glas):
- 1 appel (met schil)
- een glas water
- een handje verse munt
- 5 cm verse gemberwortel

HOE:
Schil de gemberwortel en gooi deze samen met de appel, de munt en het water in de blender.
Blenden, easy!! Enjoy!

Liefs,

Naomi

4 opmerkingen:

  1. Ik drink hem op dit moment, vers uit de blender. Naast jullie ingredienten heb ik er ook nog twee handen spinazie aan toegevoegd en heb ik de helft van het water vervangen door kokoswater. Smaakt prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk! Je kunt er inderdaad nog dingen aan toevoegen naar je eigen keuze. En water kan natuurlijk prima vervangen worden door kokoswater. Mooi dat het smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn tipje van die gember, ik gooi 'm morgen door mijn smoothie heen! Ik heb namelijk een beetje last van een buikgriepje, al zo'n 3 weken ;(

    BeantwoordenVerwijderen