donderdag 28 januari 2016

Wat eten we vandaag: Hartige boerenkool-spinazie taart

Boerenkool staat bekend om de typische oer-Hollandse groente die vaak gegeten wordt met rookworst en jus. Maar met boerenkool kun je zoveel meer dan alleen de Hollandse pot. Wij laten dit vandaag aan je zien door boerenkool te verwerken in een hartige taart. Deze veelzijdige groente is daarnaast ook nog eens mega gezond. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine C en veel vezels en is de wintergroente met de meeste mineralen! Het geeft energie, zorgt voor een goede weerstand, zorgt voor botaanmaak en voorkomt bloedarmoede. Reden genoeg om deze groenten vaker te eten!






NODIG (voor 1 taart):
  • 5 plakjes hartige taart deeg
  • 200 gram boerenkool
  • 150 gram spinazie
  • 1/3 courgette
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 100 g geitenkaas

HOE:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Laat de plakjes hartige taartdeeg alvast ontdooien.
- Pel en snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Fruit ze in een grote (wok)pan in een scheutje olijfolie.
- Snijd de courgette in blokjes en bak kort mee
- Voeg de boerenkool en spinazie toe en bak dit net zolang tot het geheel geslonken is. 
- Breng op smaak met wat peper en zout en wat Italiaanse kruiden.
- Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm vervolgens met het hartige taartdeeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt kun je wat gaatjes in het deeg prikken met een vork.
- Verdeel het groentenmengsel over de bodem.
- Klop de eieren luchtig met de kookroom en breng ook dit op smaak met zout en peper. 
- Giet het mengsel over het groentenmengsel heen.
- Verkruimel tot slot de geitenkaas over de hartige taart.
- Bak de boerenkool-spinazie taart in ongeveer 40 min goudbruin in de oven.
Eet smakelijk!!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen