woensdag 2 december 2015

Gastblog Jonathan Klaassen: Zalm met zoete aardappel en zeekraal

Vanaf vandaag zullen we regelmatig recepten plaatsen van Jonathan Klaassen. Misschien kennen jullie hem van Instagram of hebben jullie zijn website wel eens bezocht. Wij vinden zijn manier waarop hij naar voeding kijkt in elk geval heel inspirerend, zijn dol op z'n recepten en liggen regelmatig dubbel om zijn filmpjes op Instagram. Reden genoeg om jullie daarom ook kennis te laten maken met Jonathan!

Wie is Jonathan Klaassen?

Jonathan Klaassen is afgestudeerd diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn werk bij Personal Body Plan en DoorMeal ziet hij schrijven als één van de betere manieren om de werkelijkheid om hem heen gestalte te geven. De drang om te schrijven combineert hij met zijn passie voor voeding. Op zijn website jonathanklaassen.nl vind je zijn kijk op voeding op een eigenzinnige en lichtzinnige manier, maar met oog voor kwaliteit en verdieping. Daarnaast deelt hij ook zijn bijzonder lekkere recepten.





NODIG (voor 1 persoon):
- 100gram gerookte zalm
- 100gram zoete aardappel
- 30gram zeekraal
- 2 el magere yoghurt
- 1 el magere kwark
- Dille
- Knoflook
- Koriander
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Peper & zout
- 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarde
393kcal
23gram koolhydraten
26gram eiwit
21gram vetten
3,1gram vezels


HOE:
- Snijd de aardappel met schil in plakjes van ongeveer 1cm
- Was de aardappel en stop in een pan met water en breng aan de kook. Na ongeveer 20 á 25 minuten, als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kan prikken zijn ze gaar.
-  Snijd de gerookte zalm en breng op smaak met citroen, dille, peper en zout
- Wok de zeekraal in enkele minuten op hoog vuur in olijfolie (om de al te zoute smaak iets te verminderen)
- Voeg de yoghurt en kwark in een schaaltje en breng op smaak met knoflook, koriander, paprikapoeder, peper en zout
- Giet de aardappels af en serveer alles op een mooi bord

En nu intens genieten!

Jonathan Klaassen - Nutritionist

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen