maandag 5 oktober 2015

Meatless monday: Indiase bloemkoolsoep

Wij zijn echt dol op vers gemaakte soep. De herfst komt er weer aan, het wordt weer wat kouder en daarom genoeg redenen om vaker soep te eten! Voor dit gerecht gebruiken wij, garam masala, een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk 'heet mengsel' betekent. Nee, niet te pittig, maar verwarmende kruiden, perfect om de koude herfstdagen door te komen!









Ingrediënten (voor 2-3 personen):
- 1 grote bloemkool
- 1 liter groente bouillon
- 1 grote ui
- 2,5 cm gemberwortel
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl djinten (komijn)
- verse koriander
- olijfolie
- zout/peper


Bereiding:
- Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en de gember een paar minuten tot de ui glazig is.
- Voeg vervolgens alle specerijen toe en bak nog even kort mee
- Snijd de bloemkool en voeg deze in stukken toe aan de pan
- Giet de groente bouillon toe aan de pan. Er zit genoeg bouillon in de pan wanneer de bloemkool net onder water staat. Laat de bouillon ongeveer 20 min. koken op laag vuur
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde soep te blenden.
- Breng op smaak met peper/zout en eventueel nog meer specerijen/kruiden naar keuze
- Garneer met verse koriander


Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen