dinsdag 6 oktober 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: REIN

De komende weken gaan we op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag REIN: puur en zuiver eten dat gezond, maar vooral lekker moet zijn met een knipoog naar het goede leven.

REIN is gevestigd aan de Wibautstraat en aan de Reinstraat in Amsterdam. Wij waren uitgenodigd om te ontbijten bij REIN aan de Wibautstraat. Het is een mooi licht pand waar je zowel kunt zitten als kunt afhalen. Wij kozen ervoor om lekker voor het raam in het ochtendzonnetje te zitten en bestelden ons ontbijtje aan de toonbank. 




A smoothie to start the day

De smoothies van REIN zijn versgemaakt, gezond en heel lekker. Er staan verschillende smoothies op het menu zoals de Green Rehab, de Gym Protein voor sporters en de Goodmorning shake voor de vroege vogels. Naomi probeerde de Forever Young de eerste smoothie in Nederland waar collageen aan toegevoegd is. Robin koos voor Red Love een smoothie met bieten, banaan, gojibessen, munt, wortel en appel. De dosis vitamientjes waren dus alweer binnen! 

"REIN is uniek. Uniek met betrekking tot het gebruik van 'collageen' in haar shakes. Het eiwit 'collageen' is super belangrijk voor het welzijn en het functioneren van het lichaam. REIN heeft de 'Forever Young Smoothie'; als eerste en enige in Nederland; een smoothie met een shot 'collageen'."

Bij REIN heb je verschillende ontbijtopties. Zo kun je kiezen uit havermout met vers fruit, amandelen, yaconsiroop en superfoods met water, melk, soyamelk of amandelmelk. Je kunt ook kiezen voor soyayoghurt met vers fruit, amandelen, yaconsiroop, superfoods en crunola of een chiaontbijt met soya- of amandelmelk met vers fruit, amandelen, yaconsiroop en superfoods. Naomi koos voor het chiaontbijt, wat erg geslaagd was. Dit frisse ontbijtje vult erom, waardoor je de rest van de ochtend zonder trek doorkomt! Robin, een echte havermoutfan, genoot van de havermout met vers fruit, superfoods en yaconsiroop. Lekker!



Oatie

Liever een 'echte' hap in de ochtend? Je kunt ook kiezen voor een oatie, een broodje van havermout.
"Veel mensen zijn op zoek naar een broodvervanger. Daarom is de oathie ontwikkeld geinspireerd door "De Voedselzandloper". Compleet gluten en tarwevrij! Een primeur in Nederland.
De oathies kun je laten beleggen met verschillende soorten beleg zoals geitenkaas, pindakaas van Max of gemarineerde biefstuk.

Salades en desserts

Naast ontbijtjes staan er bij REIN ook salades en zoetigheid op het menu. Kies onder andere uit salades met linzen, Oosterse kip of zalm. De desserts zoals de raw Chocolate Brownie of raw Lemon Cheesecake bij REIN zijn raw, dit houdt in dat de desserts niet verhit zijn. Hierdoor blijven de voedingsstoffen dus beter bewaard. Daarnaast zijn ze ook niet gezoet met suiker, maar met natuurlijke zoetstoffen. Heel verantwoord dus!

Eet jezelf jong bij REIN

Ben je onderweg of wil je juist rustig van je ontbijt genieten dan ben je bij REIN aan het goede adres. Bij REIN kun je jezelf letterlijk jong eten met de gezonde ontbijtopties, salades, smoothies en raw desserts!

Wil je meer foto's zien van dit leuke ontbijttentje? Check hieronder nog meer beelden door ons gemaakt!

Liefs,

Robin













7 opmerkingen:

  1. Ik kende het nog niet, maar klinkt als een gave hotspot!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! We zijn benieuwd wat je ervan vindt :-)

      Verwijderen
    2. jeetje \mina wat is dit toch kan ik weer opnieuw beginnen Nou ik solliciteer niet meer dan maar geen ontbijtje,ik neem wel weer een bakkie kwark, Ik solliciteer niet meer eant het is een heel werk om dat op een goede manier te brengen, op mij leeftijd ik ben eigenlijk een beetje pis, want ik heb ze niet op voorraad liggen. Maar toch de liefste groeten en een kus Joke van vuure.

      Verwijderen
  2. Toch nog een laatste keer Ik wilde graag bij jullie solliciteren als meeeter ik bedoel geen acne, mocht het niet mogelijk zijn dat een van jullie niet kan zou ik graag in aanmerking komen om dan te vervangen het lijkt mij wel aardig om eens een ochtendje verwend te worden.
    Ik ben een dame van 77 jaar OH mijn CV ik ben moeder van 3 kinderen 7kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen jullie begrijpen met die drukte dat een verzetje en een ontbijt met servetje best eens leuk zal wezen. Ik hoop dat jullie mijn sollicitatie serieus willen bekijken, In afwachting Mevr J van Vuure Nova Zembla1 Zaandam.
    .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb bij jullie gesolliciteerd maar heb nog geen reactie dames? groeten joke van vuure.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Mevrouw J van Vuure. Bedankt voor de sollicitatie. We hebben eens even heel goed naar uw sollicitatie gekeken en willen u graag uitnodigen voor een gesprek. We zien wel een geschikte kandidaat in u om ons zo nu en dan te vervangen mocht dit nodig zijn.
    Misschien is het een idee om eens kennis te maken onder het genot van een heerlijke three girls one kitchen maaltijd. Wij willen deze heerlijk maaltijd wel voor u koken, dan kunt u gelijk proeven of het wat voor u is. We hopen dat u nog steeds enthousiast bent voor de functie als meeeter en dat we snel een afspraak kunnen plannen. Met vriendelijke groet, Robin & Naomi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de leuke reactie op mijn sollicitatie, ik vindt het een leuk idee van jullie dat jullie tzt een prakkie voor mij klaar maken. Dan kan ik meteen beoordelen of jullie wel koken kunnen, want je weet maar nooit. Ik zal jullie met veel liefde en blijdschap ontvangen in mijn nederige stulpje en niet zo,n grote keuken maar er is gelukkig een gasstel met vier pitten en ik heb ook nog een oventje waar jullie misschien ook nog wat mee kunnen doen. In afwachting van jullie bezoek hoogachtend Mevr van Vuure. veel liefs en een knuf voor jullie beide.

    BeantwoordenVerwijderen