vrijdag 4 september 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: ROOTS

De komende weken gaan we op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Roots: een healthy hotspot ontstaan uit het liefdesverhaal van twee jonge dertigers. 










Made with love

Roots is ontstaan aan een keukentafel ergens in Amsterdam. Liset en Jørgen, twee jonge dertigers, vertalen hun levensstijl waarbij ze zich energieker en vitaler voelen door een combinatie van beweging en bewust eten van gezonde en verse producten door  naar ROOTS. 

Vitality to go


ROOTS is een healthy take away waar je je dag goed kunt beginnen met een biologische cold pressed juice en een havermout ontbijt.

"ROOTS staat voor balans in je leven. Pure en biologische voeding die je vitaal doet voelen. Terug naar je basis. Door goed voor jezelf en je lichaam te zorgen en bewust te zijn van voeding en beweging." 
Naast een gezond ontbijt kun je ook voor lunch en/of diner bij ROOTS terecht. Geniet van homemade biologische salades, wraps en soep. Ook voor je middagdipje rond 16.00 uur heeft ROOTS de ideale oplossing: heerlijk, huisgemaakte raw balls. Deze kokosballen zijn rijk aan vitaminen en geven je net dat zetje om de laatste uurtjes van de werkdag vol te houden.  




Food, sappen en producten

ROOTS staat volledig in het teken van een gezonde en bewuste levensstijl en je vindt er niks anders dan gezonde voeding. De producten zijn puur, biologisch en zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden. Ze maken veel gebruik van noten en powerfood voor de juiste mix voor dagelijks benodigde energie. Bij ROOTS vindt je verschillende cold pressed juices gemaakt van biologische groenten en fruit. De sappen worden geperst met een slowjuice machine. Dit zorgt ervoor dat veel smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden worden. Daarnaast  kunnen de sappen op de meest pure en snelle manier in het lichaam worden opgenomen.  Naast sappen en food verkopen ze enkele andere merchandise zoals kookboeken die aansluiten bij de filosofie van ROOTS. Ook verkopen ze slowjuicers en enkele powerfoods.





Cold pressed juice bar

ROOTS kun je het beste voorstellen als een to-go. Gunstig gelegen aan de Amstelveenseweg en dicht bij het Vondelpark, richt ROOTS zich vooral op afhalen, maar er zijn binnen ook enkele plekjes waar je rustig van je ontbijt kunt genieten. ROOTS is niet erg groot, maar wel licht en ruim. Je merkt dat ROOTS zich op afhalen richt door de koelingen met sappen en andere maaltijden. Hier kun je snel je favoriete healthy juice en ontbijt meegrissen voor je je naar je werk, school of andere afspraak haast. Daarnaast komen er aan de lopende band mensen binnen die aan de toonbank hun favoriete juice en ontbijt bestellen.

Al zittend tussen de vele cactussen bekeken we de menukaart, die overigens ook op de muur te vinden is. Bij ROOTS maken ze in veel gerechten gebruik van noten. Dat is natuurlijk wel lastig als je een notenallergie hebt. Gelukkig waren er ook opties die ik wel kon eten. Ik koos daarom voor de chia matcha pudding. Deze pudding is gemaakt van kokosyoghurt, matcha, chiazaad en wordt geserveerd met rood fruit.  De kokosyoghurt wordt aangelengd met water, zodat het verdund wordt. Hier wordt vervolgens de pudding van chiazaad mee gemaakt. De chiapudding was ontzettend lekker en ontzettend vullend. Dit ontbijtje zorgt ervoor dat je de rest van de ochtend een vol gevoel hebt. Naomi koos voor de huisgemaakte granola.  Deze granola wordt gemaakt van walnoten, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesam, havermout en kokosolie. Je kunt verschillende soorten yoghurt of melk kiezen en drie toppings van fruit en superfoods. Naast de ontbijtjes moesten we natuurlijk ook een van de cold pressed juices proberen. Robin koos voor een juice met spinazie, appel, bleekselderij, citroen en peterselie en Naomi voor een met rode biet, appel, wortel, citroen en munt. We both loved them!




De beste manier om je dag te beginnen!

Ben jij altijd onderweg en op zoek naar een healthy hotspot waar je met een gerust hart een gezond ontbijtje kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij ROOTS aan de Amstelveenseweg. Begin je dag goed met een havermoutontbijt, acai bowl of ontbijtmuffin en een cold pressed juice, dan weet je zeker dat je de rest van de dag ook goed doorkomt!

Bekijk hieronder nog meer foto's van ons bezoek aan ROOTS!


Liefs,

Robin



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten