zaterdag 17 oktober 2015

Gezond tussendoortje: Smeuige Speltmuffins met Sukkary dadels & limoen

Yogi & Youssef importeert verse Sukkary dadels uit Saoedi Arabië waarbij zij sociale en lokaal belangrijke projecten in Saoudi Arabië en Nederland ondersteunen.  Hun dadels zijn vers en 100% natuurlijk. Hierdoor zijn ze heerlijk zacht en zoet en hebben een heerlijke rijke smaak. Wist je dat dadels boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten en daarom een gezond alternatief zijn voor suiker? Naast een gezond tussendoortje passen dadels prima thuis in de moderne keuken! Wij mochten ze testen en hebben er muffins met limoen en dadel van gemaakt.
De basis van het recept is geïnspireerd op een recept van Ilovehealth.

NODIG (12 stuks):
- 1 banaan
- 2 eieren
- 9 dadels
- 200 gram speltmeel
- 150 ml havermelk
- 1,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
- 1 limoen


HOE:

- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinvorm met muffinvormpjes.
- Meng de banaan, drie dadels en de havermelk in de keukenmachine. Klop vervolgens de eieren luchtig en voeg deze toe aan het beslag. Voeg tenslotte het speltmeel en de bakpoeder toe. Meng het vervolgens met de keukenmachine tot een glad beslag.
- Was de limoen en rasp de schil van de limoen, voeg de rasp toe aan het beslag. Pers een halve limoen uit en voeg dit ook toe aan het beslag. Mix nog een keer goed. Snijd de overige dadels in stukjes, en spatel deze door het beslag.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak de muffins gaar in ongeveer 30 minuten. De muffins kun je ongeveer 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Geniet en eetsmakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten