woensdag 11 november 2015

Wat eten we vandaag: Courgetti met kip en een romige avocado-citroen saus

Deze glutenvrije courgetti pasta is gemaakt met onze spiraalsnijder (lees hier meer over het gebruik van dit handige apparaat). Deze 'pasta' is glutenvrij, koolhydraatarm maar toch zeer voedzaam door de heerlijke romige avocado saus. Samen bedacht met onze lieve vriendin, Cathy!

Avocado's hebben veel gezondheidsvoordelen en wordt ook wel 'de meest voedzame vrucht ter wereld' genoemd. De avocado is niet alleen ontzettend voedzaam, maar ook nog eens een cadeautje voor je huid. Dit komt vooral door de goede enkelvoudige vetten, de vezels en de vitamine E. Ze hydrateren je van binnenuit en beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buiten. Tevens helpen ze om je cholesterol in balans te houden en verminderen ze de kans op diabetes.




NODIG: (voor 2 personen)
- 1,5 courgette
- 300 gr (biologische) kipfilet
- 2 avocado's
- een halve citroen
- 2 tenen knoflook
- zongedroogde tomaatjes (hoeveelheid naar keuze)
- 100 gr parmezaanse kaas
- 60 gr creme fraiche
- 10 blaadjes verse basilicium

HOE:
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een koekenpan of wok met een beetje olijf- of kokosolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Schil de avocado's, en doe deze samen met het sap van een halve citroen,  twee tenen knoflook, de creme fraiche, 10 blaadjes basilicum en de helft van de parmezaanse kaas in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Blend het tot een een romige dikke saus.
- Maak van de courgette slierten met behulp van de spiralizer.
- Voeg de courgette slierten toe aan de stukjes kip en roerbak deze even mee met de kip.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Voeg de avocadosaus toe aan de kip en courgetti en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes toe.
- Garneer met de rest van de parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.
Enjoy!

Liefs,

Naomi

1 opmerking: