vrijdag 9 oktober 2015

Wat eten we vandaag: Zalige zoete aardappelfriet met gevulde puntpaprika met tonijn

Friet wie is er niet dol op? Natuurlijk heb je uitzonderingen, maar frietjes met een lekkere dikke klodder mayo behoort toch wel echt tot één van onze guilty pleasures. Gelukkig bestaat er een gezond alternatief, waar je zonder zorgen van kunt eten. Namelijk friet van zoete aardappels. En wauw wat zijn die lekker! De inspiratie voor de gevulde puntpaprika met tonijn komt van de Allerhande. 








NODIG VOOR DE GEVULDE PAPRIKA'S:

- 2 zoete puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 2 blikjes tonijn op water
- Verse of gedroogde peterselie

NODIG VOOR DE ZOETE AARDAPPELFRIETJES:

- 2 zoete aardappels of bataten
- Olijf- of kokosolie
- Optioneel paprikapoeder, peper

HOE:

- Schil de zoete aardappels als je geen biologische geteelde aardappels gebruikt. Anders kun je de aardappels goed wassen voor je ze in reepjes snijdt. Snijdt de aardappels in lange dunne repen van ongeveer 0,5 cm. Laat ze vervolgens een half uur in water staan, zodat het zetmeel eruit trekt. Dan worden ze lekker knapperig!
-Giet de aardappelfriet af en dep ze goed droog met een handdoek. Meng de frieten met wat kokos- of olijfolie en hussel goed door.  Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de frietjes. Zorg ervoor dat ze niet tegen of op elkaar liggen, anders worden ze niet krokant. Je kunt ze eventueel nog bestrooien met wat paprikapoeder of peper. Zelf vinden we de combinatie van zout met zoete aardappel niet erg lekker.
- Bak de frietjes in ongeveer 30 - 45 minuten gaar in de oven. Hussel ze halverwege even om. Zet de laatste 2 minuten de grillstand aan.
- Halveer ondertussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Snipper de ui en knoflook en fruit het in een koekenpan.
- Snijd de tomaten fijn en voeg het bij de ui en knoflook. Maak op smaak met tijm, peper en zout. Voeg ook de uitgelekte tonijn toe en meng het door elkaar.
- Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met wat olijfolie. Je kunt de paprika's in een ovenschaal zetten of gewoon op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Wanneer de paprika's gaar zijn, kun je ze garneren met wat peterselie.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

7 opmerkingen:

  1. Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt, voor mijzelf en voor mijn ouders, en het was heerlijk! We hebben er van genoten :-) Bedankt voor het posten van dit overheerlijke recept ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die frietjes zien er super uit! Iets minder fan van tonijn maar met gehakt ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Samantha Ja, gevulde puntpaprika met gehakt is ook erg lekker!
    @ Vyvian: Gelukkig dat het heeft gesmaakt. Wij zijn er ook helemaal fan van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij mij wil het echt niet lukken :( Ik kan hemel en aarde bewegen, maar die worden gewoon niet krokant. Misschien de volgende keer 'ns zonder olijfolie...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nooit geweten dat die zoete aardappelen zo hard zijn, het was eerder hakken dan snijden haha ze staan nu in de oven!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Margot Verheij, ja het blijft lastig om ze goed te krijgen. Vooral heel goed afdrogen na het wassen en misschien niet teveel olijfolie. Wat ook kan helpen is om de laatste 5 minuutjes de blower aan te zetten... Pas wel op dat ze niet zwart worden!

    @Marit: haha ja het zijn stevige knollen!

    BeantwoordenVerwijderen