NODIG VOOR DE GEVULDE PAPRIKA'S:
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 2 blikjes tonijn op water
- Verse of gedroogde peterselie
NODIG VOOR DE ZOETE AARDAPPELFRIETJES:
- 2 zoete aardappels of bataten
- Olijf- of kokosolie
- Optioneel paprikapoeder, peper
HOE:
- Schil de zoete aardappels als je geen biologische geteelde aardappels gebruikt. Anders kun je de aardappels goed wassen voor je ze in reepjes snijdt. Snijdt de aardappels in lange dunne repen van ongeveer 0,5 cm. Laat ze vervolgens een half uur in water staan, zodat het zetmeel eruit trekt. Dan worden ze lekker knapperig!

- Bak de frietjes in ongeveer 30 - 45 minuten gaar in de oven. Hussel ze halverwege even om. Zet de laatste 2 minuten de grillstand aan.
- Halveer ondertussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Snipper de ui en knoflook en fruit het in een koekenpan.
- Snijd de tomaten fijn en voeg het bij de ui en knoflook. Maak op smaak met tijm, peper en zout. Voeg ook de uitgelekte tonijn toe en meng het door elkaar.
- Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met wat olijfolie. Je kunt de paprika's in een ovenschaal zetten of gewoon op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Wanneer de paprika's gaar zijn, kun je ze garneren met wat peterselie.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt, voor mijzelf en voor mijn ouders, en het was heerlijk! We hebben er van genoten :-) Bedankt voor het posten van dit overheerlijke recept ♥
BeantwoordenVerwijderenDie frietjes zien er super uit! Iets minder fan van tonijn maar met gehakt ook erg lekker.
BeantwoordenVerwijderen@Samantha Ja, gevulde puntpaprika met gehakt is ook erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen@ Vyvian: Gelukkig dat het heeft gesmaakt. Wij zijn er ook helemaal fan van!
Bij mij wil het echt niet lukken :( Ik kan hemel en aarde bewegen, maar die worden gewoon niet krokant. Misschien de volgende keer 'ns zonder olijfolie...
BeantwoordenVerwijderenNooit geweten dat die zoete aardappelen zo hard zijn, het was eerder hakken dan snijden haha ze staan nu in de oven!
BeantwoordenVerwijderen@Margot Verheij, ja het blijft lastig om ze goed te krijgen. Vooral heel goed afdrogen na het wassen en misschien niet teveel olijfolie. Wat ook kan helpen is om de laatste 5 minuutjes de blower aan te zetten... Pas wel op dat ze niet zwart worden!
BeantwoordenVerwijderen@Marit: haha ja het zijn stevige knollen!
Klinkt heerlijk !!
BeantwoordenVerwijderen