zondag 6 april 2014

Wat eten we vandaag: Heerlijke hartige taart met spinazie en gegrilde groenten

Een hartige taart is een perfecte manier om je restjes groenten te verwerken! Daarnaast is een hartige taart ook zeer goed koud te eten als lunch.Dit is voor ons erg handig aangezien we deze dan mee kunnen nemen naar ons werk!
Onderstaande hartige taart is gemaakt van kikkererwtenmeel en quinomeel. Kikkererwtenmeel? Ja meel gemaakt van gedroogde kikkererwten. Het is een licht gelige meelsoort van fijngemalen 'chana dhal', een klein Indiaas kikkererwtje met een nootachtige smaak. Het meel is glutenvrij en heeft een hoog eiwitgehalte. Perfect voor ons tijdens de sugarchallenge!! Dit basisrecept voor de quichebodem komt dan ook uit het boek 100% suikervrij van Carola van Bemmelen.





NODIG: (voor 1 hartige taart):
Voor de bodem:
- 100 gram quinoameel
- 100 gram kikkererwtenmeel
- flinke scheut olijfolie
- 1 hand fijngesneden keukenkruiden kaar keuze
- snufje zout
- 1 ei
- water
- 1 of 2 el havermout

Voor de quichesaus:
- 3 eieren
- een half bekertje creme fraiche
- peper en zout naar smaak
- kruiden naar keuze bijv tijm, oregano, basilicum etc.

Vulling:
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 knoflook
- 1 courgette
- half doosje kastanjechampignons
- 200 gram spinazie
- 200 gram geiten/schapen feta
- zout/peper

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de ingrediënten voor de bodem (behalve de havermout) samen in een kom en voeg steeds een beetje water toe totdat er een mooi en stevig deeg ontstaat.
Vet een ronde bakvorm in (24 cm) in met een beetje olijfolie en bekleed deze met het deeg. Het deeg plakt waarschijnlijk een beetje, daarom kun je het met een vochtige lepel uitstrijken in het bakblik. Verspreid vervolgens op de bodem van het deeg twee eetlepels havermout.
Met de vulling kun je eindeloos variëren. Wij kozen deze keer voor paprika, courgette, champignons, spinazie & geiten/schapen feta. Snijd de ui, paprika, courgette, champignons en feta in stukjes en gril de ui, knoflook, de champignons, courgette en paprika even in een koekenpan zodat ze al een beetje gaar zijn. Doe ook de spinazie in een koekenpan en laat deze alvast een klein beetje slinken.
Maak ondertussen de quichesasus door 3 eieren en een half bekertje crème fraîche met elkaar te mengen. Voeg hier peper, zout en kruiden naar eigen keus aan toe. Wij gebruikten basilicum, tijm en provençaalse kruiden. Goed roeren!
Leg vervolgens de vulling in de bakvorm en giet de saus erover. Verbrokkel tot slot de feta over het mengsel heen.
Zet het geheel ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Geniet ervan!

Liefs,

Naomi & Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten