zaterdag 3 oktober 2015

How to: zelf pesto maken

Zelf je dipjes en sausjes maken is het leukste wat er is. Het kost weinig tijd, is bovendien vaak een stuk gezonder dan de potjes uit de winkel én het is ook nog eens heel erg lekker.
De originele pesto bestaat eigenlijk maar uit vijf ingrediënten: Basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie.

Wisten jullie hoe gezond knoflook is? Knoflook ondersteunt je gezondheid en kan helpen bij het voorkomen en de behandeling van talloze ziekten en kwalen.
Enkele voordelen van knoflook:
- Het is cholesterolverlagend en verlaagt het risisco op een hartaanval en hersenbloeding. Het helpt bij het ontspannen van de bloedvaten en verbetert de bloedcirculatie.
- Het helpt bij de bestrijding van infecties. Knoflook bezit  krachtige antibacteriéle, antivirale en antischimmel eigenschappen.
- Het verlaagt het risico op kanker
- Het versterkt je immuunsysteem
- Het helpt bij de genezing na vergiftigingen door zware metalen

Wil je het optimaal profiteren van knoflook dan kun je deze het beste rauw eten, bijv door de pesto en deze dan niet te verwarmen maar bijv op een broodje, cracker of door een salade te mengen. Op deze manier komt de heilzame allicine in knoflook vrij.

Pesto kun je dus overal bij eten en door doen, door de pasta, door een salade, of lekker op een broodje.
In een handomdraai maak je dit heerlijke groene 'troetje'.

NODIG: (voor 1 potje of schaaltje)
- 3 handjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram pijnboompitten
- 30 gram parmezaanse kaas
- olijfolie (beetje uitproberen hoeveel, tot het de juiste dikte heeft)
- zout en peper

HOE: 
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Was de basilicum en pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken. Pak een keukenmachine en maal de basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg telkens een beetje olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng de pest op smaak met peper en zout.

Liefs en geniet ervan!

Naomi

1 opmerking: