donderdag 27 maart 2014

Ambachtelijke Appel-noten kwark

Dit is een heerlijk en verantwoord toetje met friszure appel, kwark en ongezouten noten! Je hebt het in een paar minuten klaar en ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Het is belangrijk, zo hebben wij geleerd uit 100% suikervrij, om fruit altijd met een eiwit (zoals yoghurt of kwark) te combineren. De combinatie van eiwitten en fruit zorgt ervoor dat je lichaam veel moeite moet doen om suikers vrij te maken, hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel laag en heb je minder kans op een hongergevoel. Daarnaast gaat je vetverbranding omhoog, want eiwitten zorgen voor een afgifte van glucacon, het hormoon dat ervoor zorgt dat je vetten verbrand. Kortom: op deze manier vertraag je de opnamesnelheid van suiker.
NODIG (2 personen)
- 2 appels
- 2 eetlepels volle kwark per persoon
- 1 eetlepel kaneel
- handjevol ongezouten noten per persoon

HOE
- Schil de appels of was alleen de schil goed af en snijdt de appels in schijfjes.
- Verwarm de appels in een pannetje met wat roomboter of kokosolie of verwarm ze ongeveer 1,5 minuut in de magnetron tot het zacht is. 
- Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en roer door elkaar heen. 
- Vul de glazen of kommetjes met 2 eetlepels kwark, en verdeel vervolgens de appelschijfjes hierover heen. Top het af met een handje noten en een snufje kaneel.

Simpel en snel!

Liefs,

Robin en Naomi

Bron: 100% suikervrij - C. van Bemmelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten