zaterdag 1 februari 2014

Gezonde lunch: Happy Mango Salade - Frisse veldsla salade met mango, zoete aardappel en kipfilet


Na téveel pasta, couscous en quinoa deze week had ik écht enorme zin in een frisse salade, en al struinend door de AH kwam ik erachter dat de mango’s in de aanbieding waren. Mango’s zijn reuzegezond! Deze salade is een ware smaaksensatie: zoete mango, frisse paprika, zoete aardappel, nootachtige veldsla, heerlijke lichtzure citroen vinaigrette en als tegenhanger de lichtzoute kipfilet. 

Mango's bevatten de antioxidant fenol (bescherming tegen kanker), veel ijzer, vitamine A, E, C en daarnaast ook trypofaan, een soort van gelukshormoon. Bovendien zorgt mango ervoor dat verstopte poriën worden geopend en bestrijden ze maagzuur en een slechte spijsvertering. Worden jullie er al een beetje happy van? Ik wel! Bovendien smaken ze heerlijk zoet. De mango’s waren eetrijp en ik besloot om een salade met mango te maken, en wauw deze frisse salade is nu al één van m’n favorieten!
NODIG (1 PERSOON):

  • 1 zakje veldsla
  • 1 paprika
  • 1 mango
  • ½ citroen
  • 1 kipfilet
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • optioneel ½  zoete aardappel

HOE:
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Kook de aardappel (en evt. wat zout) in 20 minuten in een laagje water gaar (de aardappels hoeven maar net onder water te staan).
- Verwarm ondertussen olijfolie of kokosolie in de pan, en bak de kipfilet zoals aangegeven op de verpakking gaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.

- Leg de gewenste hoeveelheid sla op het bord. Ik gebruik niet de hele zak, en gebruik het restant voor een groene smoothie.

-Was de paprika en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de reepjes en leg ze op de sla.

- Halveer de mango en maak kleine vierkantjes in het vruchtvlees. Het hoeft niet door de schil. Als je nu de schil naar binnen drukt, kun je de blokjes mango er makkelijk afsnijden. Leg de mango op de sla.- Wanneer de zoete aardappel gaar is, kun je deze ook op het bord leggen. Kipfilet gaar? Snijd het in dunne reepjes en maak je salade af met een heerlijke vinaigrette van citroen.
Je maakt een citroenvinaigrette met ongeveer 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Doe het in een leeg, schoon potje, even schudden en klaar!


Eetsmakelijk!


Liefs, Robin


P.S Als je geen zoete aardappel hebt, is het geen ramp! Volgens mij is de salade ook héérlijk zonder de aardappel. Maar wilde het graag eens proberen :-)

Bron mango's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten