vrijdag 31 januari 2014

Kurkuma thee: een genezende werking

De winter is nu echt aangebroken in Nederland. Omdat het steeds kouder wordt, is de kans op een verkoudheid of griepje aanwezig. Ook ik heb hem helaas te pakken gekregen. Om de symptomen hiervan te verminderen of zelfs tegen te gaan kun je elke dag een kopje kurkuma thee drinken. Wat voor thee? Juist. Kurkuma.

Kurkuma is een vrolijk geel poedertje wat ze in India overal doorheen gooien. Vandaar dat veel voeding in India een gele kleur heeft. Kurkuma is ontstekingsremmend en verzacht pijn, zwelling, koorts en helpt bij verstopte ademhalingswegen. Verder bevordert Kurkuma het losmaken van slijm en werkt antibacterieel, schimmeldodend en weerstand verhogend. Kurkuma wordt gebruikt bij huidontstekingen, eczeem, droge huid, artritis, reumatische aandoeningen, spierpijn, kneuzingen, wonden en menstruatieproblemen.


Tevens is uit onderzoek gebleken dat de werkzame stof in kurkuma de groei van vele soorten kanker tegengaat. Ook helpt het de ziekte van Alzheimer voorkomen en werkt het preventief bij ouderdomsverschijnselen. Tot slot werkt het ook nog eens cholesterolverlagend en ontgift het de lever.
Kurkuma is dus een natuurlijke pijnstiller, ideaal tijdens een griepje!

Hier het recept voor een heerlijk kopje kurkuma thee:

 • Groene thee
 • 1 theelepeltje kurkuma
 • een beetje citroensap
 • een beetje (biologische) honing
Ik zit inmiddels al mijn 3000e (oke, iets overdreven) kopje kurkuma thee in de hoop dat ik heel snel weer beter wordt!Bron kurkuma

5 opmerkingen:

 1. Cistus Incanus thee helpt heel goed tegen griep. Ik was maar een halve dag en een nacht ziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther, die thee kenden we nog niet! Maar na wat research willen we 'em zeker gaan proberen. Waar koop jij deze thee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om optimaal gebruik te make van de gezonde eigenschappen van kurkuma zou het het beste zijn om kurkuma te combineren met een vet zoals olijfolie en zwarte peper. Zwarte peper zorgt ervoor dat de kurkuma veel beter opgenomen wordt in je darmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip! Wat zijn de verhoudingen om dit te drinken? Is het de bedoeling dat je olijfolie in je thee doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naomi ga het vandaag meteen kopen Kurkuma op de Markt Liefs Oma

  BeantwoordenVerwijderen