zondag 9 februari 2014

Gezond tussendoortje: Creamy cheesecake met grapefruit en bosbessen

Wat een plaatje he? Deze cheesecake met grapefruit en bosbessen. Je hebt van die recepten die je gewoon na wilt proberen te maken, omdat ze er bijna om smeken. Vandaag hebben Naomi en ik geprobeerd, ja ja geprobeerd, om deze heerlijke cheesecake uit 40 recepten voor ovenpannetjes na te maken zónder suiker, maar met vervanging hiervoor. In plaats van suiker hadden we gebruik gemaakt van stevia. Een suikervervanger die gewonnen wordt uit de steviaplant en 200 tot 300 keer zoeter is dan suiker.

Helaas, was het geen succes en smaakte het nou niet echt denderend, gelukkig maakten de bosbessen 'em nog enigszins eetbaar. Omdat het recept wel heerlijk is mét suiker willen we 'em toch graag met jullie delen. We willen super graag een perfecte cheesecake maken dus het is sowieso to be continued! Hieronder het originele recept en onze vervangers (schuingedrukt).


NODIG (voor twee personen):
- 50 gram volkorenkoekjes (50 gram havermout)
- 25 gram (ongezouten) roomboter (25 gram kokosolie)
- 300 gram verse roomkaas (magere Franse kwark)
- 4 eetlepels grapefruitsap
- 40 gram witte suiker (1/2 theelepel Stevia)
- 1 groot scharrelei
- Handje bosbessen
- Evt poedersuiker ter garnering

HOE:
- Verwarm de over op 180 graden.
- Maak de koekkruimels met een deegroller fijn. Smelt de boter of kokosolie op een laag vuur en roer de koekkruimels of havermout erdoorheen.
- Verdeel het over de ovenpannetjes of een andere kleine ovenbestendige schaal en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.
- Je kunt de roomkaas, het grapefruitsap en de suiker of stevia gladkloppen met een mixer of blender. Klop het ei erdoor en schenk het over de koek- of havermoutbodem.
- Bak nu de cheesecakejes in ongeveer 35 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en garneer de cakejes met bosbessen en evt. wat poedersuiker.

We hopen dat we snel de perfecte, gezonde, cheesecake kunnen maken! We'll keep in touch. Als jullie tips hebben, ze zijn meer dan welkom.

Liefs,

Naomi en Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten