NODIG (4 personen):
- 4 zoete aardappels
- 20 gram geraspte verse gember
- 1 knoflook
- 1 ui
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram haricot verts (of kouseband)
- 1 limoen
- 2 theelepels harissa
- 2 eetlepels fijngesneden versie bladpeterselie
- Olijfolie/peper/zout
HOE:
- Snipper de ui en knoflook en rasp de gember. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Houd de blokjes van 1 zoete aardappel apart.
- Verhit een eetlepel olie en fruit daarin de ui en gember tot de ui glazig is. Bak vervolgens de knoflook 2 minuten mee.
- Voeg de blokjes van 3 zoete aardappels en de bouillon toe. Laat 15 minuten zacht doorkoken.
- Kook de haricot verts en de blokjes zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met limoensap en peper.
- Verdeel de soep over vier borden. Garneer de soep met de blokjes zoete aardappel en haricots verts en druppel wat harissa over de borden. Maak het af met de bladpeterselie en wat druppels extra vierge olijfolie.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten