Zalm
Door het eten van vette vis, zoals zalm, krijg je veel omega-3 vetzuren binnen. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren waarvan de belangrijkste alfa-linoleenzuur (ALA) uit plantaardige oliƫn zoals lijnzaad en de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) uit vis, schaal- en schelpdieren. Dit zijn vetzuren die essentieel zijn en niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden en je dus uit je voeding moet halen. Omega 3, 6 en 9 spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van je algehele gezondheid. Zo heeft het een positieve effect op het voorkomen van hart- en vaatziekten en kunnen ze het cholesterol in ons bloed stabiliseren. Naast omega-3 vetzuren bevat zalm ook vitamine D, vitamine B12 en selenium.Soorten zalm
In de supermarkt heb je de keuze uit drie soorten zalm: wilde zalm, biologisch gekweekte zalm en niet-biologisch gekweekte zalm. Heb je de keuze? Kies dan in de supermarkt het liefst voor wilde of biologisch gekweekte zalm.NODIG (voor 4 personen):
- 300 gram macaroni
- 400 gram diepvries wilde zalmfilet
- 2 avocado's
- 100 milliliter kookroom
- 2-3 eetlepels dille of basilicum
- 1 citroen
- Peper / Zout / Olijfolie
HOE:
- Kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Leg de bevroren zalmfilet erin en maak op smaak met zout en peper. Besprenkel de zalm met 2-3 eetlepels kookvocht van de pasta. Dek het af met een deksel en laat de zalm in zes tot acht minuten garen.
- Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Meng in een kom de kookroom met de fijngesneden dille of basilicum en maak op smaak met peper en zout.
- Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in kleine stukjes en meng goed met het kookvocht.
- Verdeel de macaroni over twee borden en verdeel de zalm en avocado over de macaroni. Giet wat van de kookroom erover en wat citroensap.
Eet smakelijk!
Liefs, Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten