dinsdag 29 augustus 2017

Snackbowl: Zalm, avocado & pasta

Deze snackbowl met pasta, zalm en avocado maak je maar met vijf ingrediƫnten. Je zet binnen 20 minuten een gezonde eiwitrijke maaltijd op tafel.


Zalm

Door het eten van vette vis, zoals zalm, krijg je veel omega-3 vetzuren binnen. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren waarvan de belangrijkste alfa-linoleenzuur (ALA) uit plantaardige oliƫn zoals lijnzaad en de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) uit vis, schaal- en schelpdieren. Dit zijn vetzuren die essentieel zijn en niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden en je dus uit je voeding moet halen. Omega 3, 6 en 9 spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van je algehele gezondheid. Zo heeft het een positieve effect op het voorkomen van hart- en vaatziekten en kunnen ze het cholesterol in ons bloed stabiliseren. Naast omega-3 vetzuren bevat zalm ook vitamine D, vitamine B12 en selenium.

Soorten zalm

In de supermarkt heb je de keuze uit drie soorten zalm: wilde zalm, biologisch gekweekte zalm en niet-biologisch gekweekte zalm. Heb je de keuze? Kies dan in de supermarkt het liefst voor wilde of biologisch gekweekte zalm.

NODIG (voor 4 personen):

  • 300 gram macaroni
  • 400 gram diepvries wilde zalmfilet 
  • 2 avocado's
  • 100 milliliter kookroom
  • 2-3 eetlepels dille of basilicum 
  • 1 citroen
  • Peper / Zout / Olijfolie

HOE:

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. 
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Leg de bevroren zalmfilet erin en maak op smaak met zout en peper. Besprenkel de zalm met 2-3 eetlepels kookvocht van de pasta. Dek het af met een deksel en laat de zalm in zes tot acht minuten garen. 
  • Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes. 
  • Meng in een kom de kookroom met de fijngesneden dille of basilicum en maak op smaak met peper en zout.
  •  Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in kleine stukjes en meng goed met het kookvocht.
  • Verdeel de macaroni over twee borden en verdeel de zalm en avocado over de macaroni. Giet wat van de kookroom erover en wat citroensap.

Eet smakelijk!

Liefs, Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten