NODIG (4 personen):
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 4 aubergines
- 3 centimeter gember
- 3 knoflooktenen
- 1 witte ui
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 12 verse currybladen
- gedroogde chilivlokken naar smaak
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 theelepels garam masala
- 400 milliliter kokosmelk
HOE:
- Verhit de zonnebloem olie in een wokpan.
- Was de aubergines en snijd in blokjes. Bak ze 6 tot 8 minuten tot ze rondom goudbruin zien. Zet ze vervolgens in een aparte kom weg.
- Rasp de gember en knoflook en snipper de witte ui fijn.
- Verhit nog een eetlepel zonnebloemolie in de wokpan en voeg het komijn- en de mosterdzaadjes toe. Verhit deze tot ze gaan 'poppen'.
- Voeg vervolgens de currybladen en de gedroogde chilivlokken toe en bak mee tot de currybladeren krokant zijn. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de gesnipperde ui en 1/2 theelepel zout toe en zet het vuur laag. Bak mee voor 5 tot 7 minuten.
- Voeg al roerende de tomatenpuree, garam masala en kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg ook de aubergine toe. Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken of tot de aubergine zacht is.
- Serveer met rijst, naanbrood of papadums.
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten