vrijdag 25 augustus 2017

Healthy hotspot: Barista café

De afgelopen tijd zijn we weer op zoek gegaan naar leuke healthy hotspots in Nederland. Wij noemen iets een healthy hotspot, wanneer de producten vers zijn, het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt en waar een relaxte sfeer hangt. Alweer een paar weken geleden aten Marieke en ik, tijdens onze fietstocht naar Parijs, bij Barista café in Alphen aan de Rijn. Bij deze leuke hotspot kun je terecht voor ontzettend lekkere koffie, huisgemaakt gebak, verse sandwiches, borrelhapjes en healthy smoothies. Huiselijke sfeer

In 2009 begon in Alphen aan de Rijn de eerste vestiging, een klein koffiezaakje. Inmiddels zitten er twee vestigingen in Alphen aan de Rijn en zijn er daarnaast ook nog 15 andere vestigingen door heel Nederland verspreid. Wanneer je binnenloopt bij Barista café merk je al snel de huiselijke sfeer die dit koffietentje uitstraalt. Het doel van het allereerste Barista café was dan ook om een plek te creëren waar het ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. Dit is zeker gelukt, want je voelt je hier gelijk thuis én koffie drinken kun je hier als de beste!


Koffie als specialiteit

Bij Barista café draait het allemaal om de koffie. Een Barista is een kunstenaar van de Italiaanse koffiekeuken. Een echte vakman/vrouw die de heerlijke smaken uit de espressobonen weet te halen. Wij konden amper een keuze maken uit alle lekkere koffies die op de menukaart stonden. Marieke koos uiteindelijk voor een kokos cappuchino en ik voor de Vanille Honey Latte Macchiato. Zo ontzettend lekker!  We konden gelijk zien dat de barista echt één was met de epressotechnieken, want onze koffie bevatte prachtige motieven van melkschuim.Tijd en aandacht voor elkaar

Bij Barista café is het belangrijk dat mensen tijd en aandacht voor elkaar hebben. Tegenwoordig zijn we namelijk vaak gehaast en nemen we te weinig tijd voor onszelf en voor elkaar. Iedereen verdient een verwenmomentje en dit verwenmomentje kun je hier dan ook zeker pakken, op elk moment van de dag. Of het nu een quality coffee is, een huisgemaakt gebakje, een verse sandwich óf een lekkere smoothie, op elke moment kun jij hier verwend worden en genieten van elkaar en al het lekkers dat op de menukaart staat.


Knapperig en vers oerbrood

Naast het koffie-drinken mochten wij hier ook lunchen. Er stond genoeg lekkers op de kaart dus het was moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk koos ik voor de warme sandwich met geitenkaas, geserveerd met aardbei-rabarbercompote, sla, paprika, komkommer en pecannoten. Ontzettend lekker, goed knapperig oerbrood, verse geitenkaas en heerlijk in combinatie met de aardbei-rabarbercompote. Marieke koos voor de klassieker 'Vitello Tonnato', een sandwich met ambachtelijke kalfsrollade met tonijnmayonaise, sla, paprika, komkommer, geroosterde tuinbonen en kappertjes. Ook dit broodje viel goed in de smaak.Na de lekkere lunch namen we nog een smoothie Gember-Ananas & een Iced coffee. We hebben echt heerlijk geluncht bij Barista café en komen zeker nog eens terug bij een andere vestiging! 

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten