zaterdag 26 augustus 2017

Healthy Hotspot: Chiapas Taco Cartel - done

Wij zijn altijd op zoek naar leuke hotspots in Amsterdam. Wij noemen iets een leuke hotspot wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en er ook gezonde en opties op de menukaart staan. Maar wat vooral belangrijk is, is de smaak! Wij zijn dan ook dol op Mexicaans. Wij bezochten Chiapas Taco Cartel in de Pijp en probeerden hun vegan taco's.Mexicaanse streetfood in Amsterdam

Chiapas Taco Cartel is een Mexicaans streetfood restaurant. Zij serveren Mexicaans streetfood met verse, veelal zelfgemaakte ingrediënten en explosieve smaken. Hier draait het om goed eten op een eenvoudige wijze en voor een betaalbare prijs. Op de menukaart staan verschillende taco's en burrito's met vlees of gevogelte of vega zijn. Alle taco's worden bereid met verse en zelfgemaakte ingrediënten.


Vegan taco's 

Deze zomer had Chiapas Taco Cartel twee vegan taco's op het menu: de Summer Shroom Taco en de Cruncy Meggplant Taco.De Summer Shroom Taco gemaakt van oesterzwam met een spicy bonendip en een appelguacemole en ananas was goed op smaak. De Crunchy Meggplant taco was onze favoriet. Deze gefrituurde aubergine met panka op een bedje van romainsla en vegan mayonaise was lekker. Wij hopen dat deze vegan versies vaker op het menu komen te staan!


Eenvoudig en laagdrempelig

Bij Chiapas Taco Cartel laten ze zich inspireren door de meest zuidelijke provincie van Mexico: Chiapas. Deze provincie staat bekend om de taxichauffeurs, prachtige natuur en natuurlijk streetfood. Het zaakje is eenvoudig en laagdrempelig. Hier vind je geen bediening, glazen en vorken. De taco's worden opgediend op een dienblad en je eet met houten bestek. Het is simpel, maar past wel bij wat Chiapas Taco Cartel uit wil stralen. De inrichting van Chiapas Taco Cartel heeft veel typisch Mexicaanse invloeden. Verder is het industrieel en rauw. Er hangt een chille vibe. Verwacht geen uitgebreide kaart, maar zo'n zes á zeven verschillende opties. Bestellen doe je aan de counter achter in de zaak.


Betaalbaar en vers

Bij Chiapas Taco Cartel vind je betaalbare Mexicaane streetfood van verse producten. De gerechten zijn vol van smaak en je kunt verschillende porties bestellen. Wij zullen hier niet zo snel uitgebreid gaan dineren, maar afhalen is zeker een aanrader! Nice to know: in augustus 2017 opent Chiapas Taco Cartel ook in Den Haag.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten